Ostoskori Ostoskori ?.SubtotalFormatted? String.Empty Ostoskorisi on tyhjä
0
Lisää ostoskoriin
kpl
Ostoskori Ostoskori Näytä ostoskori Mene kassalle Ostoskorisi on tyhjä
0
Lisää ostoskoriin
kpl
Ostoskori Ostoskori ?.SubtotalFormatted? String.Empty Ostoskorisi on tyhjä
0
Lisää ostoskoriin
kpl
Ostoskori Ostoskori Näytä ostoskori Mene kassalle Ostoskorisi on tyhjä
0
Lisää ostoskoriin
kpl
Paistinpannujen hoito-ohjeet

Paistinpannujen hoito-ohjeet

Paistinpannut ovat arjen sankareita, jotka auttavat meitä onnistumaan keittiössä. Kannatamme niiden hyvää hoitoa, jotta ne kestäisivät pitkään mutta myös jotta lopputulos olisi parempi. Eihän kukaan pidä epätasaisesta paistopinnasta tai pannusta, joka vääntyy kieroksi. Aivan kuten eri materiaaleilla on erilaisia ominaisuuksia, niitä on myös hoidettava hieman eri tavoin. Tarkastellaan nyt lähemmin neljää erityyppistä paistinpannua: pinnoitettua, ruostumatonta teräspannua, hiiliteräspannua ja valurautapannua. Jatka oppaan lukemista, äläkä epäröi ottaa meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää – autamme mielellämme.

VALURAUTA

Valurautapannu vain paranee ajan myötä! Se on elinikäinen ystävä, joka tuo iloa ruoanlaittoon vuosiksi eteenpäin.

HOITO

Valurautaisen paistinpannun puhdistaminen ei vaadi paljon: tarvitset vain lämmintä vettä ja harjan tai sienen. Aloita poistamalla mahdolliset ruoantähteet heti käytön jälkeen. Tämän jälkeen pannu tulee huuhdella, kun se on vielä kuuma. Valurauta-astioiden pesussa on kaksi ehdotonta eitä: astianpesuainetta ei saa käyttää, eikä materiaalia saa jättää märäksi, koska se voi aiheuttaa ruostumista.

Pese pannu täyttämällä se kuumalla vedellä ja hankaamalla sitä tiskiharjalla tai -sienellä. Kuivaa se sitten talouspaperilla. Nyt pannu on taas käyttövalmis. Jos ruokaa on palanut kiinni pannuun, voit sekoittaa lämpimään veteen hieman karkeaa suolaa ja hangata sitten sienellä. Huuhtele sen jälkeen vedellä ja kuivaa.

Pidentääksesi paistinpannun käyttöikää entisestään rasvaa se jokaisen pesun jälkeen. Tämän voit tehdä helposti, kun kaadat pannulle vähän kasviöljyä ja hierot sen talouspaperilla pannun pintaan. Poista ylimääräinen öljy.

PUHDISTUS VAIHE VAIHEELTA

1. Poista mahdolliset ruoantähteet heti käytön jälkeen.
2. Huuhtele kuumalla vedellä ja pese harjalla tai sienellä.
3. Kiinni palaneen ruoan saa helpoiten irti sekoittamalla karkeaa suolaa lämpimään veteen. Hankaa sitten pannu puhtaaksi.
4. Kuivaa pannu talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä.
5. Pannu on rasvattava säännöllisin väliajoin. Teemme tämän mieluiten kaatamalla pannulle vähän kasviöljyä, joka sitten hierotaan talouspaperilla pannun pintaan.

Anna pannulle uusi elämä!
Kaada pannun pohjalle noin 5 millimetrin kerros karkeaa suolaa ja laita pannu liedelle korkealle lämmölle. Anna seistä noin 2 minuuttia ja ravista silloin tällöin. Suola imee itseensä kaiken palaneen rasvan. Heitä suola pois, pyyhi pannu, anna sen jäähtyä hieman ja lopuksi sivele paistopinta öljyllä.

Opi lisää valuraudasta!

VALURAUTASUOSIKKEJAMME

RUOSTUMATON TERÄS

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu paistinpannu on äärimmäisen kestävä verrattuna pinnoitettuihin pannuihin, ja sitä käytetään paljon ravintolakeittiöissä. Teräksessä ei ole avoimia huokosia, joten siihen ei tartu makuja. Toisaalta pannuun ei varastoidu rasvaa kuten valurauta- tai hiiliteräspannuun. Ruostumattomalla teräspannulla on paistettaessa käytettävä rasvaa, jotta ruoka ei pala kiinni. Ruostumattoman teräspannun etuna on, että se on valmistettu kestävästä materiaalista. Sen puhdistamisessa ei tarvitse olla niin varovainen, eikä sinun tarvitse miettiä, mitä välineitä käytät sen kanssa.

Vinkki! Saadaksesi parhaan lämmönjaon valitse pannu, jonka pohjassa on monta kerrosta ja kunnon alumiiniydin.

PUHDISTUS VAIHE VAIHEELTA

1. Puhdista paistinpannu mieluiten heti käytön jälkeen.
2. 
Voidaan pestä astianpesuaineella tai astianpesukoneessa, mutta suosittelemme aina käsinpesua.

Opi lisää paistinpannuista, jotka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä!

MYYDYIMMÄT – RUOSTUMATTOMAT TERÄSPANNUT

HIILITERÄS

Hiiliterästä voi verrata erinomaiseen teflonin ja valuraudan yhdistelmään, jossa molemmista materiaaleista on tarkkaan valittu niiden parhaat ominaisuudet. Siinä on samanlainen hyvä tarttumattomuus kuin teflonpannussa. Se on pitkäikäinen ja antaa ruoalle upean paistopinnan kuten valurautapannu. Hiiliteräksellä on myös se etu, että se on valurautaa kevyempi. Hiiliteräspannu on erittäin kestävä, ja se pysyy rinnallasi pitkään! Huomaa, että pannu tummuu ajan myötä, mutta älä huoli – tarttumattomuus paranee. Mitä enemmän käytät pannua, sitä vähemmän tarvitset siihen rasvaa.

PUHDISTUS VAIHE VAIHEELTA

1. Anna paistinpannun aina jäähtyä ensin ja tiskaa se sitten kuumalla vedellä (vältä astianpesuainetta!).
2. Kuivaa pannu pesun jälkeen, jottei se ruostu.

Anna pannulle uusi elämä! Kaada pannun pohjalle noin 5 millimetrin kerros karkeaa suolaa ja laita pannu liedelle keskilämmölle. Anna seistä noin 2 minuuttia ja ravista silloin tällöin. Suola imee itseensä kaiken palaneen rasvan. Heitä sitten suola pois ja anna pannun jäähtyä ennen kuin rasvapoltat sen uudelleen.

Hiiliteräspannun rasvapoltto: Laita pannulle öljyä niin että pohja peittyy ja kuumenna miedolla lämmöllä puoli tuntia. Kaada öljy pois ja kuivaa talouspaperilla – valmista!

Hiiliteräspannulla on monia hyviä ominaisuuksia.

3 HIILITERÄSPANNUA – VALITTU SINULLE

PINNOITETTU

Non-stick-pinnoitetuissa paistinpannuissa on uskomaton tarttumattomuusominaisuus, ja paistat ainekset helposti, vaikka pannulla olisi vain hyvin vähän öljyä. Yleensä ne ovat kevyitä ja siksi helppoja käsitellä. Kun käytät pinnoitettua paistinpannua, vältä täyttä lämpöä, koska se voi aiheuttaa pinnoitteen irtoamista. Pinnoite kuluu kuitenkin pois ennen pitkää, vaikka käsittelisitkin pannua varoen etkä käyttäisi metallisia työvälineitä. Valmistaudu vaihtamaan pannu uuteen muutaman vuoden kuluttua.

Vinkki! KitchenOnelta löydät myös paistinpannuja, joissa on keraaminen pinnoite. Niissä on hyvä tarttumattomuus, ja niitä voidaan käyttää myös korkeissa lämpötiloissa vahingoittamatta pinnoitetta.

HOITO

1. Älä käytä pannulla metallisia työvälineitä äläkä veitsiä!
2. Anna pannun jäähtyä ja pese se sitten käsin astianpesuaineella.

Paistinpannut, joissa on tarttumaton pinnoite, on helppo puhdistaa.

SUOSITTELEMME

TURVALLISUUTESI
Aina 365 päivän palautusoikeus
Ilmainen toimitus yli 60 euron ostoksille (*ei koske tuotteita, jotka vaativat lavarahtia)
Valtuutettu korjaamo
Kaikkien merkkien virallinen jälleenmyyjä
Lue kaikki etusi