)
Valkosipuliperunamuusi
Tarvitset
2 kg perunoita
2 valkosipulinkynttä
1 rkl suolaa
100 g voita
n. 3 dl lämmintä maitoa
suolaa
mustapippuria
1 rkl hienonnettua ruohosipulia
Valmistus
Ota voi esille, jotta se pehmenee.
Kuori ja pilko perunat pienemmiksi paloiksi.
Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet.
Laita perunat, valkosipuli ja 1 rkl suolaa kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Keitä kannen alla, kunnes perunat ovat täysin pehmeitä.
Valuta vesi pois ja poista valkosipuli.
Kiinnitä koneeseen litteä sekoitin ja laita perunat siihen.
Sekoita matalalla nopeudella 15 sekuntia.
Lisää voi ja sekoita lyhyesti.
Lisää maito vähän kerrallaan ja sekoita, kunnes saavutetaan haluttu koostumus.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada kulhoon ja ripottele päälle ruohosipulia.