Osto-opas: Valitse oikea sifoni
Sifoni on yksi aliarvostetuimmista keittiövälineistä, ja sitä voidaan käyttää mielikuvituksellisten makuelämysten luomiseen. Sifonissa käytetään ilokaasua (N2O) ilmavan vaahdon luomiseen rasvapohjaisista nesteistä. Sifonissa on patruuna, joka sekoittuu nesteeseen ja muodostaa hyvin pieniä kuplia luoden kermaisen vaahdon, jota voidaan käyttää kaikessa jälkiruoista juomiin.
Soodasifoni vai kermasifoni?
Soodasifonia käytetään hiilihapotetun veden, cocktailien ja mocktail-juomien valmistukseen. Siihen tarvitset hiilididioksiidipatruunan.
Kermasifonia käytetään kermavaahdon, jälkiruokien, vaahtojen ja kylmien kastikkeiden valmistukseen. Siihen tarvitaan ilokaasupatruunoita. Sifonissa oleva kerma säilyy jääkaapissa jopa kymmenen päivää!
Tarkemman kuvauksen eri sifoneista löydät alempana.
Mikä koko?
Valikoimassamme on erilaisia malleja eri kokoisina erilaisiin tarpeisiin – 0,25, 0,5 tai 1,0 litraa. Pienempi sopii, jos haluat vatkata vähän kermaa jälkiruoaksi, suurempi suuremmille seurueille.
Patruunat
Erilaisille sifonityypeille tarvitset erilaisia kaasuja. Kermapatruunat sisältävät ilokaasua ja liukenevat vain rasvapohjaisiin seoksiin. Soodapatruunat liukenevat nesteeseen, eikä niitä voida käyttää kerman, moussen tai kastikkeiden valmistukseen, vaan ainoastaan juomien valmistukseen. Muista, että patruunoiden määrä voi vaihdella käyttötarkoituksen ja sifonin koon mukaan.
Soodasifoni: hiilidioksidipatruunat. Yhdestä CO2-iSi-patruunasta saat 1 litran hiilihappovettä.
Kermasifoni: ilokaasupatruunat.
Nitrosifoni: nitropatruunat (huomaa – paine nitropatruunoissa on paljon suurempi kuin tavallisissa kermapatruunoissa).