Savustimet

Grillaaminen sisältää enemmän kuin vain ruoan valmistamisen ritilällä suoraan ylös ja alas. Siinä on paljon kyse makujen luomisesta, joita on muuten erittäin vaikea saavuttaa. Savun maku esimerkiksi. Aitoa savun makua ei voi jäljitellä mausteilla. On olemassa useita erilaisia menetelmiä ruoan savustamiseen kotona ja ulkona. Bagaren ja Kockenilta löydät kaiken, mitä voit tarvita ruoan savustamiseen kotona.

On ihanaa savustaa itse pyydettyä kalaa. Meillä on valikoimassa sekä puu- että sähkösavustimia. Meillä on myös grillejä, joissa on sisäänrakennetut savustustoiminnot, kuten Big Green Egg tai Landmann. Meillä on myös älykkäitä savustusastioita ja sähkösavustimia Muurikalta. Laajenna grillaustasi tänä kesänä ja sisällytä savustaminen prosessiin. Toinen ei sulje pois toista, ja voit helposti säätää, kuinka paljon savun makua haluat.

Hauskinta ruoan savustamisessa itse on se, että voit valita, mitkä savuhalot käytetään oikean maun saavuttamiseksi. Eri savuhalot sopivat eri hyvin eri raaka-aineille. Meillä Bagaren ja Kockenilla voit helposti, vaivattomasti ja edullisesti ostaa savuhalosi verkosta.

Vinkkejä ja neuvoja tupakoinnista:

  1. Tammi- ja jalavahakkeet antavat miedon savun maun, kun taas koivu- ja pyökki ovat hieman voimakkaampia. Havupuiden haketta ei tulisi käyttää, koska se voi sisältää hartseja.

  2. Kokeile ettäsavustaa vihanneksia.Perunat ja juurekset sopivat erinomaisesti – muista keittää ne ensin.

  3. Rasvainen kalakuten lohi, sill ja makrilli ovat yleensä parempia kuin vähärasvainen kala kuten turska ja kampela.

  4. Yritä polttaa hyväärapsiöljy tai oliiviöljy. Käytä sitä marinadina salaateille tai hyvälle kotitekoiselle majoneesille.

  5. Lisää hieman tuoreita yrttejä, kuten timjamia, rosmariinia tai salvIAA, makujen hienosäätämiseksi savustuksen aikana.

  6. Useimmat elintarvikkeet paranevat, jos ne ovatsuolattu ensin– erityisesti kala. Laita ruoka suolaliemeen tai suolaa karkealla suolalla – anna jäähtyä. Huuhtele suola pois ja kuivaa paperipyyhkeellä.

  7. Paras tapa imeä savun maku on, jos savustettava ontäysin kuivapinnalla. Pyyhi siksi aina ruoka puhtaalla liinalla ennen kuin jatkat kypsentämistä uunissa.

  8. Kokeile lisätä vähänkuivattuja yrttejä ja sokeria/ruokosokeriasuolauksen aikana – se antaa valmiille tuotteelle laajemman maun. Voit myös lisätä hieman ruokosokeria lastuihin syvemmän maun saamiseksi.

  9. Kuivaa kala aina hyvinpaperipyyhkeellä tai vastaavalla ennen kuin lisäät muita ainesosia tai asetat sen savuun.

Valitut tuotteet

Savusta eri tavoin

Kylmäsavustaminen, lämmin lämminsavustaminen, sähkösavustaminen vai savustaminen kaasulla? Ruoan savustaminen on meille intohimo, ja se voidaan tehdä monin eri tavoin. Olemme yrittäneet koota kaikki hyödylliset tiedot, joita saatat tarvita savustustavan valinnassa ja aloittamisessa!

Suuri ulkogrilli – todelliselle grillimestarille

Mustang Teno tarjoaa suuren pystyasentoisen kaasusavustimen, joka tarjoaa laajat valmistusmahdollisuudet ja jonka avulla voit lisätä tyylikkään savuaromin useimpiin raaka-aineisiin.
Savustusuunissa on kuusi kromattua ritilää, joiden mitat ovat 56 x 36 senttimetriä, kahdeksan koukkua kalan ripustamista varten ja emaloitu astia ritilöiden alla rasvan ja nesteen keräämistä varten. Savustusuunissa on lisäksi lämpömittari ovessa ja savupiippu, jossa on läppä, jotta voit helposti tarkistaa sekä lämpötilan että savun määrän prosessin aikana.

Kätevä pieni sähkösavustin – nopeaa ja tehokasta toimintaa haluaville

Muurikan sähköinen savustusuuni on nyt saatavana uudempana ja monipuolisempana pro-versiona. Savustusuuni on helppokäyttöinen ja nopeasti käyttövalmis, joten voit savustaa ruokia puupelleteillä tai käyttää sitä tavallisena grillinä. Lämpötilaa voi säätää portaattomasti, mikä tekee siitä täydellisen monenlaisten ruokien, kuten kalan, lihan ja vihannesten, valmistukseen.

Muurikan tarjontaan kuuluu myös savustussiruja useissa eri mauissa: omena, kirsikka, tammi, pyökki, konjakki, viski ja brandy.

Osasavustin – kokeilunhaluisille

Savupistoolilla voit lisätä herkullisen savuisen maun ruokiisi, juomiisi ja välipaloihisi. Savupistooli tuottaa kylmää savua, jota voidaan käyttää kaikenlaisiin tuotteisiin ja nesteisiin. Nyt saat herkullisen grillin maun ilman, että sinun tarvitsee sytyttää grilliä.

Yksinkertaisuutta arvostaville on tarjolla myös Muurikan savupata. Täytä pata lehtipuuhakkeella ja haluamillasi aineksilla, ja siinä kaikki! Tiiviisti sulkeutuva kansi estää savun karkaamisen savupadasta, ja pata sopii kaikille liesityypeille, myös induktioliedelle.

Kylmäsavustus

Kylmäsavustaminen tarkoittaa, että valitsemasi elintarvikkeet (esim. liha, kala, juusto) savustetaan matalassa lämpötilassa sammuneessa grillissä. Savupöly palaa hitaasti, jolloin muodostuu savu, jota voidaan helposti ohjata oikeaan suuntaan ilmapumpun avulla.

Kolme tapaa savustaa Mustang-savustusuunilla

Käytännöllinen savustuskaappi on varustettu koukkuilla ja ilmanvaihtoaukoilla, jotka huolehtivat kosteuden poistumisesta. Kaapissa on neljä ruostumattomasta teräksestä valmistettua grilliritilää. Jotta voit savustaa kylmäsavustuksessa, tarvitset myös savugeneraattorin savun tuottamiseen. Vaikea valita? Tässä ovat eri mallien edut:

  • Savugeneraattori sähköisellä ilmavirtauksella– kylmäsavugeneraattorin avulla voit itse savustaa kalaa, lihaa ja vihanneksia – tarvitset vain savustimen, grillin tai vastaavan, johon savu voidaan ohjata. Savupuu tai hakkeet palavat hitaasti, mikä antaa hienovaraisen savustuksen, jossa savun määrää voidaan helposti säätää sähköisen ilmapumpun avulla. Tilavuus noin 10 desilitraa savupuuta. Palamisaika noin 3–4 tuntia, voidaan täyttää savustuksen aikana.

  • Sähköinen kylmäsavustin – tämä on sähköinen teräksinen lämmityselementti, jota käytetään puupaloilla parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Helppo käyttää, antaa herkullisen savuaromin.

  • Perinteinen kylmäsavustusuuni – tässä uunissa savu puu palaa labyrintissä ilman sähköä. Täytä uuni puuhakkeella ja sytytä se labyrintin toisessa päässä. Lastu palaa hitaasti ilman, että se leviää labyrintin seinien väliin, ja luo hyvän savuaromin. Tämä vaihtoehto on perinteisempi kylmäsavustusmenetelmä, joka ei vaadi sähköä, minkä ansiosta menetelmää voidaan käyttää melkein missä tahansa. Käytä tähän menetelmään hieman hienompaa lastua.

Savupuru ja savuhake

Savuhake tai savupuru on karkeasti hakattuja pieniä puunpalasia. Haketta käytetään yleensä lyhytaikaiseen ruoanlaittoon ja sitä voidaan käyttää suoraan palavien brikettien päällä, laittaa suoraan grilliritilälle tai sijoittaa savulaatikkoon. 10–20 minuutin savustamiseen riittää muutama kourallinen savuhaketta.

Savustuskotelot kaasugrilliin

Savustuskotelolla voit savustaa kaasugrillissäsi! Käytä sitä täyttämällä se ensin savustushakkeella ja asettamalla se sitten joko grilliritilälle tai grillin lämmönjakolevyille. Kun kotelo kuumenee, savu muodostuu nopeasti ja antaa ruoallesi herkullisen savuaromin. Voit kokeilla erilaisia makuja käyttämällä erilaisia savulastuja ja löytääksesi oman täydellisen savustustavan.