OPI VALMISTAMAAN ERILAISIA PASTARUOKIA DANTEN KANSSA!
Annamme Danten Zian, joka tunnetaan muun muassa Ruotsin mestarikokki 2018 -ohjelmasta ja TV4 Nyhetsmorgonista, kokeilla erilaisia pastakoneitamme.
Vide sarjassa näette erilaisia pastatyyppejä valmistettavan manuaalisissa ja sähköisissä pastakoneissa. Lisäksi hän tekee raviolia yhdellä Smegin koneistamme!

Danten kolme parasta vinkkiä
1. Vaivaa taikinaa kunnolla saadaksesi oikea joustavuus pastaan, noin 10-15 min.
2.Suolaa vesi kunnolla. 10 g suolaa per 1 litra vettä ja 100 grammaa pastaa on hyvä ohje.
3. Kärsivällisyys - Kokeile itse - Ei liian tahmea eikä liian jäykkä. Voit säätää helposti lisäämällä jauhoja tai vettä. Kuiva = enemmän vettä. Liian märkä – enemmän jauhoja. Jos se on liian kuiva, voit laittaa oliiviöljyä käsiisi ja vaivata taikinaa.





"Valmistusaika voi"
vaihtelee paksuuden mukaan,
jauho, ja kuinka paljon sinulla on
vaivattu taikina. Siksi se on
tärkeää maistaa pastaa.
RESEPTI
Danten kynä salsicciakastikkeella ja basilikaöljyllä
Sinä tarvitset
4 annosta
Pasta penne, mielellään mezze penne400g
Salsiccia1 pkt (noin 300g)
Hienoksi silputtu kultasipuli1 kpl
Hienoksi silputtu valkosipuli2 kynttä
Punaviini0,75 dl
Tomattahna4-5 rkl
Murskat tomaatit400g
Oliiviöljy0,5 dl
Suola
Sokeri
Tarjoiluun
Parmesanjuusto

Toimi näin
Paista salsicciaa, sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä 3-4 minuuttia keskilämmöllä.
Lisää tomaattipyree ja paista vielä 2-3 minuuttia.
Lisää punaviini ja anna viinin haihtua. Lisää sitten murskatut tomaatit ja loput oliiviöljystä. Anna kypsyä 10-12 minuuttia. Mausta suolalla ja sokerilla.
Keitä pasta, tarjoa!