Kotitekoinen pizza

Helposta ammattimaiseen

Pizza sopii niin illalliselle kuin juhliin, arkeen kuin viikonloppuun. Joskus on runsaasti aikaa antaa taikinan kohota hitaasti, ja joskus aikaa ei ole, mutta täydellinen pizza on silti tavoitteena. Me opastamme sinut helppotekoisesta ammattimaiseen pizzanpaistoon tuotteilla, jotka sopivat niin niille, joilla on ylimääräistä aikaa, kuin niille, jotka haluavat saada pizzan pöytään nopeasti.

Nopea pizza

Pizzan valmistaminen pizza-uunissa on sekä nopeaa että helppoa. Aloita ohuella pizzapohjalla, levitä päälle tomaattikastiketta ja ripottele juustoa. Lisää sitten haluamiasi täytteitä. Aseta pizza kuumaan pizza-uunin, jossa se kypsyy vain muutamassa minuutissa korkean lämpötilan ansiosta. Kun reunat ovat kullanruskeat ja juusto kuplii, pizza on valmis tarjoiltavaksi.

Alta löydät herkulliset reseptit sekä nopeasti kohotettavaan pizzataikinaan että helppoon tomaattikastikkeeseen. Kätevä ja maukas ratkaisu sinulle, joka haluat tehdä pizzaa kotona nopeasti ja vaivattomasti!

Loading...

Pizzaprofessionaalille!

Niille, jotka rakastavat pizzan leipomista kotona, pizza-uuni on itsestäänselvyys. Korkea lämpötila takaa aidon, rapean pohjan ja täydellisesti sulaneen juuston vain muutamassa minuutissa. Hyvin kohonneen taikinan, tasapainoisen tomaattikastikkeen ja huolellisesti valittujen raaka-aineiden avulla voit luoda pizzoja, jotka kilpailevat parhaiden pizzerioiden kanssa. Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi – anna taikinan kohota kunnolla, käytä pizzalapiota helppoon käsittelyyn ja pidä silmällä uunin lämpötilaa. Kun pizza on saanut tasaisen, kullanruskean värin, se on valmis tarjoiltavaksi suoraan kiveltä.

Aitoa käsityötä, suoraan omasta uunistasi.

Pizza pizzanörtteille

Hae inspiraatiota aidoilta pizza-asiantuntijoilta ja hyödynnä napolilaisen pizzanvalmistuksen tekniikoita.

  • Pizzataikina – Käytä hienoa Tipo 00 -jauhoa, mahdollisimman vähän hiivaa ja anna taikinan kohota pitkään. Näin pizzasta tulee helposti sulava eikä se “turvota” vatsassa.

  • Tomaattikastike – Käytä laadukkaita tomaatteja. Klassinen valinta on kokonaiset säilötyt San Marzano -tomaatit. Ne vain pilkotaan ja maustetaan ripauksella suolaa – siinä kaikki! Puhtaat maut ovat parhaita.

  • Juusto – Fior di Latte on kuiva mozzarella, joka ei vetistä pizzaa liikaa. Halutessasi voit viimeistellä pizzan hienoksi raastetulla, täyteläisellä pecorinolla tai parmesaanilla.

  • Paistoaika – Noin 1 minuutti erittäin kuumassa pizza-uunissa, 500–600 asteessa.

Loading...

Valmistus

Pizza tulisi aina paistaa erittäin korkeassa lämpötilassa, jotta pohjasta tulee rapea ja reunoista ilmavat. Meiltä löydät valikoiman tuotteita, joilla saat täydellisen pizzan!

Pizza-uuni

Kuten nimi kertoo, pizza-uuni on kaikki, mitä tarvitset herkullisen pizzan valmistukseen. Useat uuneistamme ovat lisäksi siirrettäviä, joten voit nauttia pizzasta missä vain. Pizza-uuneja on eri polttoaineilla: puu tuo autenttisen maun ja käsityön, kaasu tarjoaa nopean ja tasaisen lämmityksen, sähkö lisää monipuolisuutta ja hallintaa, ja pellettiuuni antaa savuisen maun lyhyessä ajassa.

Pizzan grillaus

Keraaminen uuni on täydellinen pizzan grillaamiseen. Kamado-grillin ominaisuuksien ansiosta voit saada aikaan erinomaisen pizzan rapeilla ja ilmavilla reunoilla. Kuumuus (450 astetta) nousee kannessa ja virtaa sitten pizzan päälle.

Grillaus pizzakivellä

Pizzakivi helpottaa täydellisen lopputuloksen saavuttamista grillissä paistettaessa. Kivi antaa nopean alalämmön, mikä tekee pohjasta erityisen rapean. On tärkeää, että grilli on todella kuuma, sen tulisi yltää 250 ºC:een. Briketit ovat suositeltavia, sillä tavallinen hiili palaa liian nopeasti. Aseta briketit grillin reunoille ja vain muutama keskelle. Voit myös käyttää kaasugrilliä.

Aseta pizzakivi ritilän keskelle ja sulje kansi. Kiven täytyy olla todella kuuma ennen taikinan laittamista. Jos sinulla ei ole pizzakiveä, voit myös käyttää kevyesti öljyttyä, uuninkestävää paistinpannua tai paellapannua. Muista kuitenkin, että ne ovat ohuempia kuin pizzakivi, joten pizza valmistuu nopeammin. Pizzat saattavat myös olla hieman pienempiä. Pizzat tulee grillata kannen alla, jotta ne saavat lämpöä myös yläpuolelta.

Leivinpaperi helpottaa pizzan siirtämistä kivelle esimerkiksi pelliltä.

Pizzateräs

Ero esimerkiksi Gourmet-teräksen ja pizzakiven välillä on suuri. Teräksellä on 18 kertaa parempi lämmönjohtokyky kuin pizzakivellä, ja se on rikkoutumaton. Kaikki mallit on käsitelty lisäämään lämmityspinta-alaa ja luonnollista tarttumattomuutta. Hyödynnät uunin grillivastusten lämmön saavuttaaksesi aiemmin mahdottoman kuumuuden. Teräs sijoitetaan 5–7 cm:n päähän tuhannen asteen lämpöä tuottavista vastuksista, ja sitä on käytetty kotiuuneissa 1980-luvulta lähtien. Gourmet-teräksen ainutlaatuinen ominaisuus on sen kyky vastaanottaa, varastoida ja luovuttaa lämpöä. Tämä tarkoittaa, että työskentelylämpötila teräksellä on noin 420 astetta, yhtä korkea kuin puulämmitteisessä uunissa. Lue lisää [täältä].