Rapujuhlat

Rapujuhlat – loppukesän suuri ruokajuhla. Täytä lautaset meren antimilla ja nauti ravuista ja katkaravuista! Se on ilta, joka on täynnä naurua, laulua ja hyvää ruokaa, jossa voi nauttia rennosta ja iloisesta tunnelmasta.

Näin valmistelet illan

Juhlapaikka on ensimmäinen asia, jonka suunnittelemme. Sen jälkeen lähdemme siitä liikkeelle. Jos on mahdollisuus mennä saaristoon, se on paras vinkkimme: istua veden äärellä, haistella meren tuoksua ja nauttia äyriäisistä.

Kattaus: Kattauksen värit voivat olla sopusoinnussa paikan kanssa. Jos istutte esimerkiksi veden äärellä, voit kattaa sinivalkoisella posliinilla, suurella valkoisella pöytäliinalla ja siihen sopivilla lautasliinoilla. Aseta keskelle pöytää äyriäisvati, joka tuo kattaukseen hieman ylellisyyttä. Kauniit ruokailuvälineet ja äyriäisille tarkoitetut erikoisruokailuvälineet ovat välttämättömät.

Kaunein pöydän koriste on tietysti äyriäisvati, jotka asetetaan pöydän keskelle ja rapujen alle runsaasti jäätä. Koristele sitruunalla ja jollain sopivalla välineellä, kuten hyvällä äyriäisveitsellä. Jos haluat meriteeman, voit sitoa lautasliinat solmuilla ja kaisloilla, asettaa kaisloja sisältävän maljakon ja muutaman kauniin lyhdyn, jotka valaisevat kauniisti hämärän laskeutuessa. Kauneuden ei tarvitse olla monimutkaista. Käytä luonnon ja meren antimia: kasvit, lehdet ja kauniit kivet sopivat hyvin pöydälle.

Vinkki! Kun kädet alkavat tuntua tahmeilta, on mukavaa, jos pöydällä on vesikuppeja, joissa on sitruunaviipaleita, ehkä muutama rullattu pieni froteepyyhe ja kauniita pellavaisia lautasliinoja.

Valitut tuotteet

Pikkupurtavaa rapukutsuille

Katkaravut ja ravut ovat tietenkin herkullisia, mutta älä unohda kaikkia niitä ihania lisukkeita, jotka tekevät rapujuhlista todellisen ruokajuhlan!

Tässä on ehdotuksia herkullisista pikkuruokista, kastikkeista ja muista maukkaista lisukkeista, jotka sopivat mainiosti äyriäisten kanssa:

  • Juustopiirakka – klassikko! Tee pieniä piirakoita, jotta vieraat voivat helposti ottaa niitä.

  • Tuore leipä – patonki, näkkileipä, jyväleipä. Tai leivo oma focaccia ja koristele se kesäteemalla!

  • Voi ja hyvät juustot – on helppoa tehdä omaa voita ja päättää itse sen maku ja suolaisuus. Tarjoile myös hyvin kypsytettyä kovaa juustoa ja muita hyviä juustoja.

  • Aioli – tietysti! Kermainen valkosipulikastike, joka sopii täydellisesti rapuihin.

  • Vihreä salaatti – jotain raikasta on hyvä lisätä, mieluiten sitruunavinegrettikastikkeella.

  • Tilli-majoneesi – tilliä ei tarvitse käyttää alkuperäisessä muodossaan, valmista oma tillikastike.

  • Pienet perunat – keitetyt tai uunissa paistetut yrteillä, merisuolalla ja voilla.

  • Artisokka – rapuja syömättömille artisokka voikastikkeella on hyvä vaihtoehto, se on melkein yhtä "vaivalloista" kuin rapujen ja katkarapujen kuoriminen.

Valitut tuotteet

Meriravunpyrstöt villisipulivoilla

Tarjoa grillattuja merirapuja yrttisellä villisipulivoilla. Lisää päälle muutama tippa grillattua sitruunamehua ja tarjoile hyvän leivän kera, joka imee talteen kaiken herkullisen voin ja liemen.

Näytä lisää
Grytbröd

Börja dagen med gott och lättbakat grytbröd! Det är lätt att lyckas med grytbrödet och hur gott luktar det inte medans det bakas i ugnen?! Det enda du behöver för att laga det här enkla brödet är en gryta och en handfull ingredienser.  

Näytä lisää