Thanksgiving

Kutsu kiitospäivän juhliin!

Kiitospäivä juontaa juurensa amerikkalaiseen kulttuuriin, mutta viime vuosina se on yhä enemmän saanut huomiota täällä Pohjolassa. Vaikka emme jaa täsmälleen samaa historiaa, on Kiitospäivä ihana syy kokoontua läheisten kanssa, pysähtyä ja miettiä yli siitä, mitä olemme kiitollisia elämässä. Kun syksyn pimeys laskeutuu, on entistä tärkeämpää valmistaa lämmittävää ruokaa ja luoda yhteisöllisiä hetkiä.

Kutsu juhla-aterialle, jossa kauden raaka-aineet saavat tilaa pöydällä – juurekset, sienet, omenat ja perinteinen kalkkuna. Alla löydät herkullisia reseptejä, jotta onnistut illassa, joka koostuu hyvästä ruoasta, yhdessäolosta ja kiitollisuudesta.

Loading...

Kokonaisena paistettu kalkkuna

Mikään ei sano Thanksgivingia niin kuin mehevä, kullanruskea kalkkuna, täynnä syksyn makuja. Tämä kalkkuna hierotaan runsaasti voilla ja maustetaan suolalla, mustapippurilla ja tuoreilla yrteillä, kuten timjamilla ja rosmariinilla, mikä antaa lihalle upean maun ja tuoksun. Täytettynä sipulilla, porkkanalla ja omenalla kalkkuna saa sekä makeutta että makua sisältäpäin, samalla kun se kypsyy hitaasti uunissa täydelliseen mureuteen. Anna sen levätä hetki uunin jälkeen – jokainen viipale on mehevä, maukas ja valmis Thanksgiving-pöydän keskipisteeksi.

Kastikkeet: Gravy ja karpalokastike

Tämä kermaisa gravy maustetaan kalkkunasta saadulla lihaliemellä, kermalla ja pienellä lorauksella punaviiniä. Raikas karpalokastike sopii täydellisesti seuraksi – pirteä ja hedelmäinen, hieman appelsiinilla ja kanelilla maustettuna, luoden klassisen makean ja happaman tasapainon lautaselle.

Pumpapurélla ja kanelilla maustetut pikkuleivät

Juhlista Thanksgivingia vastaleivotun kurpitsaleivän tuoksulla! Nämä pienet leivät, muotoiltuina suloisiksi pieniksi kurpitsoiksi, ovat sekä kauniita kattaessa että ihanan maukkaita syödä. Pehmeä kurpitsapuré tekee leivistä meheviä ja antaa niille lempeän, makean sävyn, joka kohtaa hieman suolaisuutta ja ripauksen kanelia – täydellinen Thanksgiving-illalliselle!

Kermainen valkosipulinen perunamuusi

Mikään Thanksgiving-pöytä ei ole täydellinen ilman todella pehmeää ja maukasta perunamuusia!

Tämä muusi saa täyteläisen makunsa voista, maidosta ja miedosta valkosipulinsävystä. Ripaus mustapippuria ja hieman tuoretta ruohosipulia pinnalle tekevät muusista sekä kauniin että tasapainoisen – täydellinen lisuke kalkkunalle!

Mausteinen kurpitsapiirakka

Päätä ilta makealla. Tämä rapea piirakkapohja täytetään silkkisen pehmeällä kurpitsatäytteellä, maustettuna vaahterasiirapilla, kanelilla, inkiväärillä ja kardemummalla. Piirakka koristellaan ilmavalla kermavaahdolla ja siitä tulee täydellinen päätös Thanksgiving-illalliselle yhdessä kupin kahvia kanssa.

Kurpitsaleipä

Nämä ihanasti makeat pienet leivät sisältävät sekä näyttävät kurpitsalta! Hauska lisä syksyn aterioihin.

Näytä lisää