Uudenvuodenillallinen
)
Kutsu vieraat uudenvuoden illalliselle
Pohjoismaa mielessä ja illan kunniaksi esittelemme täällä ylellisen 3-ruokalajin menun, joka ei jätä ketään pöydässä pettyneeksi!
Illan kolmen ruokalajin menu 12 hengelle
Uudenvuodenaatto on juhla, johon valitsemme panostaa hieman enemmän ruoan ja juoman suhteen. Tässä tarjoamme alkupalan, jossa on hapokkaita ja mineraalisia tuote, joka tarjoaa raikkaan ja virkistävän alun illalle. Pääruoassa on syvempi ja mausteisempi makumaailma, ja jälkiruoka on hieno päätös siihen sekä alkuruoan raikkautta että pääruoan syvempiä sävyjä kietoutuu yhteen. Kokonaisuus on siten jännittävä kontrasti sekä harkittu kokonaisuus ja siten jotain, jonka uskomme sekä yllättävän että tyydyttävän koko uudenvuodenseurueen.
Tietenkin ehdotamme juomaa, joka sopii erinomaisesti uudenvuoden illalliselle!

Alkuruoka – Kampelatartar
Yhdessä omenan, ruusukvittenin, kermaviilin, käsin vatkatun siianmädin, ruohosipulin ja koivunöljyn kanssa
Tämä tartar tuo mieleen cevichen selkeällä pohjoismaisella vivahteella. Ceviche on klassinen eteläamerikkalainen ruokalaji, jossa kuutioidut kalafileet marinoidaan nopeasti suolatussa limemehussa yhdessä yrttien ja sipulin kanssa, ja tarjoillaan sitten marinadin ja erilaisten lisukkeiden kera.
Tässä on pohjoismainen versio tästä klassikosta: kala hapotetaan ruusukvittenimehulla ja päällä on hapatettua kermaviiliä sekä käsin vatkattua siianmätiä. Käsin vatkattu siianmäti on kokeilemisen arvoinen yllätys lautasella esimerkiksi sikromin sijaan. Kalakauppasi voi varmasti järjestää pakastetun purkin, ja kauniin vaaleanpunaiset kalamunat, joissa on ihanan rapea suolaisuus, eivät jätä ketään kylmäksi. Jos ruusukvittenimehua ja käsin vatkattua siianmätiä on vaikea löytää, toimii hyvin myös sitruunamehu ja sikromi.
Tämän ruoan kanssa suosittelemme Hvonn Hafia, kuplivaa helmeä, jolla on raikas, kuiva ja mineraalinen luonne – täydellinen alkoholiton vaihtoehto, joka nostaa tämän ruoan parhaat maut esiin.
)
)
Pääruoka – Metsäankka
Yhdessä aronias- ja laventelikastikkeen, pyöristettyjen perunoiden, paahdetun maa-artisokkavaahdon, tuoreen tryffelin ja marinoitujen mustien karpaloiden kanssa
Metsäankka muistuttaa ankkaa, mutta sen maku on tummempi ja elegantimpi. Sen vuoksi se sopii hyvin yhteen muiden makuaineiden kanssa lautasella. Tryffeli ja paahdettu maa-artisokka antavat ruoan makuprofiilille syvyyttä, ja mustat karpalot tuovat raikasta happamuutta. Mausteikas ja täyteläinen pääruoka, joka kaipaa rinnalleen juomaa, jolla on samanlainen luonne.
Tähän olemme valinneet tarjoiltavaksi Hvonn Njólin. Erinomainen alkoholiton vaihtoehto punaviinille, jossa on tummien marjojen ja pohjoismaisten metsien yrttien vivahteita – sopii täydellisesti voimakkaiden ja maukkaiden ruokien, kuten tämän, kanssa.
)
)
Jälkiruoka – Lakka
Yhdessä lämpimän kardemummalla maustetun mantelileivän ja kylmän valkosuklaavaahdon sekä muskottipähkinän kanssa
Tässä jälkiruoassa pohjoisen kultaiset marjat pääsevät loistamaan herkullisessa kontrastissa kylmän ja lämpimän välillä, mausteiden tuoman lisäpotkun kera!
Illallisen kruunaamiseksi ja juhlavan juomavaihtoehdon kanssa ehdotamme drinkkiä jälkiruoan seuraksi. Tässä olemme lähteneet liikkeelle Hvonn Aperitifistä pohjana, sillä se on erinomainen vaihtoehto väkeville viinoille ja likööreille. Katkerien sävyjen tasapainottamiseksi aperitifissä keitämme sokeriliemen, johon käytämme ruusukvitteniä ja lakkaa, ja lisäämme hieman omenahappoa raikkauden tuomiseksi.
)
)
Toivotta vieraat tervetulleiksi lämpimillä tulilla
Tervehdi vieraita elävien tulien äärellä ja tarjoa ihana lämmin juoma puutarhassa. Anna mehukkaan, hitaasti grillatun lihan kypsyä rotisseriissä Kamado Sumossa – tietenkin voit myös grillata uudenvuoden illallisella!
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)