Afrikanska samosas

Afrikkalainen Samosas

Tarvitset

Täyte
  • 250 g lihaa (lammasta, naudanlihaa tai kanaa), hienoksi hienonnettuna tai jauhettuna

  • 1 sipuli, hienoksi hienonnettuna

  • 1 tl tuoretta inkivääriä, raastettuna

  • 2 valkosipulinkynttä, hienoksi hienonnettuna

  • 1 tl jauhettua kuminaa

  • 1 tl jauhettua korianteria

  • 1/2 tl kurkumaa

  • 1/2 tl cayennepippuria (valinnainen, riippuen halutusta tulisuudesta)

  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1/2 dl pakastettuja vihreitä herneitä

  • Tuoretta korianteria tai persiljaa, hienonnettuna

Taikina
  • 4 dl vehnäjauhoja

  • 1/2 tl suolaa

  • 2 rkl öljyä

  • Noin 2 dl vettä

Jogurttikastike
  • 1 dl kreikkalaista jogurttia

  • 1/2 kuppi tuoretta korianteria, hienonnettuna

  • 1 valkosipulinkynsi, puristettuna

  • 1 limen mehu

  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Penslaamiseen ja friteeraukseen
  • Friteerausöljyä

Tee näin

Valmistele täyte
  1. Paista sipuli, inkivääri ja valkosipuli öljyssä, kunnes sipuli on pehmeää.

  2. Lisää mausteet (kumina, korianteri, kurkuma, cayennepippuri), suola ja pippuri, lisää sitten liha ja paista, kunnes se on kypsää. Sekoita hyvin.

  3. Lisää pakastetut herneet ja tuore korianteri tai persilja.

  4. Anna täytteen jäähtyä.

Vegetarinen vaihtoehto: käytä keitettyä perunaa, jonka soseutat.

Tee taikina
  1. Sekoita vehnäjauho ja suola kulhossa.

  2. Lisää öljy ja vesi vähitellen, kunnes taikina on pehmeää.

  3. Jaa taikina pieniksi palloiksi ja kauli jokainen pallo ohueksi ympyräksi tai käytä KitchenAid-pastarullaa, jotta taikina sopii täydellisesti samosasiin.

Täytä samosat
  1. Laita lusikallinen täytettä jokaisen taikinan keskelle.

  2. Kastele sormesi veteen ja taita taikina kolmioksi ja paina reunat kiinni, jotta samosa sulkeutuu.

Valmistusvaihtoehto 1: Paista öljyssä
  1. Kuumenna öljy syvässä paistinpannussa tai kattilassa. Aseta lämpötila 180 asteeseen.

  2. Pudota muutama samosa kerrallaan kuumaan öljyyn ja paista kullanruskeaksi, mikä kestää noin 5–8 minuuttia.

  3. Nosta samosat reikäkauhalla ja anna valua talouspaperille tai keittiöpyyhkeelle.

Valmistusvaihtoehto 2: Airfryer
  1. Sivele jokainen samosa hieman kasviöljyllä.

  2. Aseta samosat airfryeriin ja paista 180 asteessa noin 12–15 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.

Jogurttikastike
  1. Sekoita kreikkalainen jogurtti, limen mehu, tuore korianteri ja valkosipuli.

  2. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.

  3. Anna kastikkeen seistä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tasaantua.

Tämä korianterijogurttikastike tuo raikkaan ja kermaisen kontrastin mausteisiin afrikkalaisiin samosaan.