)
Afrikkalainen Samosas
Tarvitset
Täyte
250 g lihaa (lammasta, naudanlihaa tai kanaa), hienoksi hienonnettuna tai jauhettuna
1 sipuli, hienoksi hienonnettuna
1 tl tuoretta inkivääriä, raastettuna
2 valkosipulinkynttä, hienoksi hienonnettuna
1 tl jauhettua kuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl cayennepippuria (valinnainen, riippuen halutusta tulisuudesta)
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
2 rkl oliiviöljyä
1/2 dl pakastettuja vihreitä herneitä
Tuoretta korianteria tai persiljaa, hienonnettuna
Taikina
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä
Noin 2 dl vettä
Jogurttikastike
1 dl kreikkalaista jogurttia
1/2 kuppi tuoretta korianteria, hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi, puristettuna
1 limen mehu
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Penslaamiseen ja friteeraukseen
Friteerausöljyä
Tee näin
Valmistele täyte
Paista sipuli, inkivääri ja valkosipuli öljyssä, kunnes sipuli on pehmeää.
Lisää mausteet (kumina, korianteri, kurkuma, cayennepippuri), suola ja pippuri, lisää sitten liha ja paista, kunnes se on kypsää. Sekoita hyvin.
Lisää pakastetut herneet ja tuore korianteri tai persilja.
Anna täytteen jäähtyä.
Vegetarinen vaihtoehto: käytä keitettyä perunaa, jonka soseutat.
Tee taikina
Sekoita vehnäjauho ja suola kulhossa.
Lisää öljy ja vesi vähitellen, kunnes taikina on pehmeää.
Jaa taikina pieniksi palloiksi ja kauli jokainen pallo ohueksi ympyräksi tai käytä KitchenAid-pastarullaa, jotta taikina sopii täydellisesti samosasiin.
Täytä samosat
Laita lusikallinen täytettä jokaisen taikinan keskelle.
Kastele sormesi veteen ja taita taikina kolmioksi ja paina reunat kiinni, jotta samosa sulkeutuu.
Valmistusvaihtoehto 1: Paista öljyssä
Kuumenna öljy syvässä paistinpannussa tai kattilassa. Aseta lämpötila 180 asteeseen.
Pudota muutama samosa kerrallaan kuumaan öljyyn ja paista kullanruskeaksi, mikä kestää noin 5–8 minuuttia.
Nosta samosat reikäkauhalla ja anna valua talouspaperille tai keittiöpyyhkeelle.
Valmistusvaihtoehto 2: Airfryer
Sivele jokainen samosa hieman kasviöljyllä.
Aseta samosat airfryeriin ja paista 180 asteessa noin 12–15 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.
Jogurttikastike
Sekoita kreikkalainen jogurtti, limen mehu, tuore korianteri ja valkosipuli.
Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
Anna kastikkeen seistä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tasaantua.
Tämä korianterijogurttikastike tuo raikkaan ja kermaisen kontrastin mausteisiin afrikkalaisiin samosaan.