
Burek
4
annosta
Kullanruskea, rapea burek, jossa on paljon herkullisia täytteitä. Rullat voidaan valmistaa myös pinaatti-, juusto- tai sienitäytteellä ja ne voidaan sivellä joko öljyllä tai voilla. Itse pidän enemmän voista.
Tarvitset
1 pakkaus filotaikinaa, jäähdytetty rullassa (noin 500 g)
Täyte
1 keltainen sipuli, iso
500 g naudan jauheliha
2 rkl auringonkukkaöljyä
1 tl mustapippuria, vastajauhettua
1 tl jauhettua maustepippuria
1 tl jauhettua kanelia
1 rkl sumakkia
1 tl suolaa
Voiteluun
50 g sulatettua voita
Tee näin
Kuumenna uuni 175 asteeseen (kiertoilma).
Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli ja jauheliha pannulla hieman öljyssä 3–4 minuuttia, kunnes jauheliha on saanut kauniin värin. Lisää paprikajauhe, kumina ja suola. Sekoita ja anna täytteen jäähtyä.
Varaa pitkä työskentelytila. Aseta filotaikina-arkit päällekkäin pituussuunnassa – noin 4–5 arkin leveydeltä, niin että arkit ovat muutaman senttimetrin osalta päällekkäin. Taita lyhyet sivut hieman sisäänpäin ja rullaa sitten koko taikina pitkältä sivulta täytteen kanssa suureksi rullaksi. Sivele rullaa voilla tai öljyllä niin, että arkit kiinnittyvät toisiinsa.
Lisää sen jälkeen 2–4 kerrosta filotaikina-arkkeja ensimmäisen kerroksen päälle samalla tavalla, jotta saat tasaisen pohjan.
Levitä lihasekoitus pitkänä nauhana taikinakerroksen pitkälle sivulle, jättäen hieman reunaa vapaaksi.
Taita lyhyet sivut hieman sisäänpäin ja rullaa sitten koko taikina pitkältä sivulta täytteen kanssa suureksi rullaksi. Sivele rulla voilla tai öljyllä.
Siirrä rulla varovasti leivinpaperilla peitetylle uunipelille (käytä kahta paistinlastaa tai apuna leivinpaperin avulla).
Paista uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes burek on kullanruskea ja rapea.