)
Helppo gnocchi Trangia-keittimellä
6
annosta
Voissa paistettuna talvisienten, suippokaalin, katajansavustetun porsaanrinnan ja rårörttyjen puolukoiden kanssa.
Tarvitset
Gnocchi
500 g jauhoisia perunoita
250 g vehnäjauhoja
4 kananmunan keltuaista
1 tl raastettua muskottipähkinää
Suolaa
Lisukkeet:
300 g suippokaalia (hienonnettuna)
150 g katajansavustettua sianlihaa (2x2 cm kuutioina)
150 g talvisieniä (tai osterivinokasta)
100 g puolukkahilloa
50 g voita
Puolukkahillo (valmistettava päivää ennen)
250 g pakastepuolukoita
80 g sokeria
Näin teet sen
Kuori perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä hieman. Paina perunat perunaprässin läpi kulhoon.
Sekoita perunamuusi kananmunien ja suolan kanssa tasaiseksi massaksi. Lisää jauhot vähitellen ja sekoita, kunnes taikina on tasainen. Taikinan tulee olla melko pehmeää, mutta muotoiltavissa jauhotetuin käsin.
Kauli taikina 2–3 cm paksuiksi tangoiksi jauhotetulla alustalla. Kääri ne kelmuun, jotta ne on helppo kuljettaa. Ennen paistamista leikkaa tangot 3 cm paloiksi ja aseta ne jauhotetulle alustalle.
Kiehauta runsaasti suolattua vettä suuressa kattilassa. Keitä gnoccheja erissä 2–3 minuuttia – ne ovat valmiita, kun ne nousevat pinnalle. Nosta ne reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä.
Kuumenna voi paistinpannussa. Paista sianlihaa kovalla lämmöllä, kunnes se on kullanruskeaa ja kypsää. Lisää gnocchit ja paista, kunnes ne saavat kauniin värin. Lisää talvisienet ja kaali ja paista kaikkea korkealla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen. Annostele lautasille ja tarjoile puolukkahillon kanssa.
Puolukkahillo
Sekoita kulhossa puolukat ja sokeri. Anna marjojen sulaa huoneenlämmössä sokerin kanssa. Sekoita välillä, jotta sokeri liukenee.