
Intialainen tomaattikeitto
4
annosta
Tämä keitto on nopea valmistaa kiireisenä päivänä, siinä on runsaasti proteiinia ja paljon lämpimien ilmastojen makua.
Ainekset:
- 1 rkl maitovoita tai -öljyä 
- 1 keltainen sipuli 
- 2 porkkanaa 
- 3 valkosipulinkynttä 
- 1-2 rkl tikka masala -tahnaa 
- 1 tl juustokuminaa 
- 1 tl jauhettua korianteria 
- 1 rkl hienoksi raastettua tuoretta inkivääriä 
- 1 dl punaisia linssejä 
- 2 dl vettä 
- 1 tölkki tomaattisäilykkeitä 
- 1 tölkki kookosmaitoa 
- 1/2 sitruunan mehu. 
Jogurttikastike:
- 2 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia 
- 1 dl tuoretta korianteria 
- ½ tl juustokumina 
- ½ tl jauhettua korianteria 
- Suola 
- Tuoreeksi jauhettu mustapippuri. 
Tarjoilu:
- 1 dl cashewpähkinöitä 
- Tuore korianteri 
- Nan-leipä 
Valmistusohje:
- Kuumenna öljy tai voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää hienonnettu sipuli ja porkkana. 
- Kypsennä keskilämmöllä, kunnes vihannekset alkavat pehmetä ja kiiltää. 
- Lisää valkosipuli, tikka masala -tahna, korianteri ja juustokumina. Paista pari minuuttia. 
- Lisää linssit, vesi ja tomaattisäilykkeet. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä. 
- Vatkaa joukkoon kookosmaito, kuumenna kiehuvaksi ja sekoita Prostickilla ja suurimmalla sauvasekoittimella. 
- Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. 
- Lisää kreikkalainen jogurtti, tuore korianteri, kuivattu korianteri, juustokumina, suola ja pippuri pieneen astiaan ja sekoita kastikkeeksi sauvasekoittimella. 
- Tarjoile keitto cashewpähkinöiden, jogurttikastikkeen, tuoreen korianterin ja nan-leivän kera.