Indisk tomatsoppa

Intialainen tomaattikeitto

4

annosta

Tämä keitto on nopea valmistaa kiireisenä päivänä, siinä on runsaasti proteiinia ja paljon lämpimien ilmastojen makua.

Ainekset:

  • 1 rkl maitovoita tai -öljyä

  • 1 keltainen sipuli

  • 2 porkkanaa

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1-2 rkl tikka masala -tahnaa

  • 1 tl juustokuminaa

  • 1 tl jauhettua korianteria

  • 1 rkl hienoksi raastettua tuoretta inkivääriä

  • 1 dl punaisia linssejä

  • 2 dl vettä

  • 1 tölkki tomaattisäilykkeitä

  • 1 tölkki kookosmaitoa

  • 1/2 sitruunan mehu.

Jogurttikastike:

  • 2 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia

  • 1 dl tuoretta korianteria

  • ½ tl juustokumina

  • ½ tl jauhettua korianteria

  • Suola

  • Tuoreeksi jauhettu mustapippuri.

Tarjoilu:

  • 1 dl cashewpähkinöitä

  • Tuore korianteri

  • Nan-leipä

Valmistusohje:

  1. Kuumenna öljy tai voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää hienonnettu sipuli ja porkkana.

  2. Kypsennä keskilämmöllä, kunnes vihannekset alkavat pehmetä ja kiiltää.

  3. Lisää valkosipuli, tikka masala -tahna, korianteri ja juustokumina. Paista pari minuuttia.

  4. Lisää linssit, vesi ja tomaattisäilykkeet. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä.

  5. Vatkaa joukkoon kookosmaito, kuumenna kiehuvaksi ja sekoita Prostickilla ja suurimmalla sauvasekoittimella.

  6. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

  7. Lisää kreikkalainen jogurtti, tuore korianteri, kuivattu korianteri, juustokumina, suola ja pippuri pieneen astiaan ja sekoita kastikkeeksi sauvasekoittimella.

  8. Tarjoile keitto cashewpähkinöiden, jogurttikastikkeen, tuoreen korianterin ja nan-leivän kera.