)
Jäätelö mustaherukanlehdillä
6
annosta
Tuoreiden vadelmien ja kevätkukkien kanssa
Tarvitset
225 g vispikermaa
225 g maitoa
110 g keltuaisia
110 g sokeria
25 g glukoosisiirappia
25 g mustaherukanlehtiä (hienonnettuna)
1 tl suolaa
Tee näin
Sekoita kaikki ainekset paitsi keltuaiset ja mustaherukanlehdet. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen.
Anna jäähtyä 50–60 asteeseen ja lisää sitten keltuaiset seokseen pallovispilällä vatkaten. Kuumenna jäätelömassa jatkuvasti sekoittaen 82 asteeseen.
Kaada massa kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Lisää hienonnetut mustaherukanlehdet ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
Siivilöi massa tiheän siivilän läpi suoraan KitchenAid-jäätelökoneesi kulhoon ja pyöritä kunnes koostumus on tasainen ja hieno (noin 30–40 minuuttia).
Tarjoile jäätelö mielellään heti koneesta valmistumisen jälkeen. Koristele vadelmilla ja kauniilla syötävillä kevätkukilla.
Du behöver
225 gr Vispgrädde
225 gr Mjölk
110 gr Äggula
110 gr Socker
25 gr Glykossirap
25 gr Svartvinbärsblad (hackade)
1 tsk salt
Gör så här
Blanda samtliga ingredienser utom äggulan och bladen, koka upp under omrörning.
Låt svalna till 50-60 grader och montera därefter ner äggulan med ballongvisp och värm upp glassmeten under konstant omrörning till 82 grader.
Häll sedan smeten i en bunke och låt svalna tills rumstemperatur.
Häll ner de hackade svartvinbärsbladen och mixa slätt med stavmixer.
Sila nu smeten genom finmaskig sil direkt ner i glassbehållaren till din KitchenAid och kör tills jämn och fin konsistens (ca 30-40 min).
Servera gärna glassen direkt efter den är klar i maskinen. Garnera med hallon och fina ätbara vårblommor.