Yoghurtpannkakor

Jogurttiletut

4

portioner

mustikoiden ja mantelijauhoilla kuorrutetun banaanin kanssa avotulella

Kun teet pannukakkuja jogurtista maidon sijaan, niistä tulee hieman täyttävämpiä, eikä sinun tarvitse lisätä sokeria.

Tarvitset

  • 2 munaa

  • 2 dl vehnäjauhoja

  • 4 dl hedelmäjogurttia

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1 tl suolaa

  • 1,5 dl mustikoita

  • 2 banaania

  • n. 1 dl mantelijauhoa

  • Vaahterasiirappia

  • Voita paistamiseen

Näin teet ennen retkelle lähtöä:

  1. Sekoita kaikki kuivat aineet (paitsi mantelijauho).

  2. Riko munat toiseen kulhoon ja lisää jogurtti, 0,5 dl vettä sekä 0,5 dl mustikoita. Sekoita hyvin.

  3. Lisää kuivat aineet vähitellen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina termospulloon.

  4. Kuori ja puolita banaanit, ja puolita ne vielä keskeltä, jolloin saat 4 puolikasta. Kaada mantelijauho suljettavan purkin pohjalle ja aseta banaanit tasainen puoli alaspäin.

  5. Sekoita jäljelle jääneet mustikat hieman sokerin kanssa ja laita hyväkuntoiseen, suljettavaan rasiaan.

Näin teet retkellä:

  1. Kuumenna paistolevy kunnolla. Anna lasten halutessaan laittaa tikkuja nuotioon tai osallistua pienten tikkujen tekemiseen.

  2. Lisää reilusti voita ja paista pannukakut pieninä “amerikkalaisina pannukakkuina”.

  3. Lisää reilusti voita, aseta banaanit tasainen puoli alaspäin ja anna mantelijauhon saada hieman paahdettu maku. Kaada hieman siirappia ja käännä banaanit nopeasti.

  4. Tarjoile pannukakut banaanien, mustikoiden ja lopuksi hieman vaahterasiirappia päällä. Herkullista, pidettyä ja ennen kaikkea melko yksinkertaista!