Kantarellmacka med västerbottensost, rökt älghjärta och pepparrot

Kantarellileipä Västerbotten-juustolla, savustetulla hirvensydämellä ja piparjuurella

2

leipää

Tarvitset

  • 2 viipaletta vaaleaa leipää

  • Öljyä

  • 1 reilu nokare voita

  • 200 g kantarelleja

  • 0,5 dl hienonnettua keltasipulia

  • 2 rkl sherryä

  • 3 dl kermaa

  • Suolaa

  • Mustapippuria

  • Raastettua Västerbotten-juustoa

  • Muutama ohut viipale savustettua hirvensydäntä

  • Raastettua piparjuurta

  • Hienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. Paista leipäviipaleet öljyssä ja voissa, kunnes ne ovat kullanruskeita.

  2. Puhdista ja halkaise kantarellit. Hienonna sipuli.

  3. Laita paistinpannulle nokare voita ja anna sen saada hieman väriä. Lisää sienet, mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Lisää sipulit ja paista, kunnes sienet saavat väriä ja sipuli pehmenee.

  5. Kaada pannulle sherry ja anna sen imeytyä. Lisää kerma ja anna kiehua kasaan, kunnes seos on sakea.

  6. Aseta sienimuhennos leipäviipaleiden päälle.

  7. Koristele savustetulla hirvensydämellä, raastetulla Västerbotten-juustolla, piparjuurella ja hienonnetulla persiljalla..