
Kantarellileipä Västerbotten-juustolla, savustetulla hirvensydämellä ja piparjuurella
2
leipää
Tarvitset
2 viipaletta vaaleaa leipää
Öljyä
1 reilu nokare voita
200 g kantarelleja
0,5 dl hienonnettua keltasipulia
2 rkl sherryä
3 dl kermaa
Suolaa
Mustapippuria
Raastettua Västerbotten-juustoa
Muutama ohut viipale savustettua hirvensydäntä
Raastettua piparjuurta
Hienonnettua persiljaa
Valmistus
Paista leipäviipaleet öljyssä ja voissa, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Puhdista ja halkaise kantarellit. Hienonna sipuli.
Laita paistinpannulle nokare voita ja anna sen saada hieman väriä. Lisää sienet, mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää sipulit ja paista, kunnes sienet saavat väriä ja sipuli pehmenee.
Kaada pannulle sherry ja anna sen imeytyä. Lisää kerma ja anna kiehua kasaan, kunnes seos on sakea.
Aseta sienimuhennos leipäviipaleiden päälle.
Koristele savustetulla hirvensydämellä, raastetulla Västerbotten-juustolla, piparjuurella ja hienonnetulla persiljalla..