Havrekakor

Kaurapuurokeksejä

20

kpl

Nämä herkulliset kaurakakut suklaapaloilla ovat erinomaisia mukaan otettavaksi retkelle tai piknikille.

Tarvitset

  • 225 g voita

  • 2 munaa

  • 2½ dl fariinisokeria, ei hienoa

  • 1 dl hienoa sokeria

  • 1 rkl vaaleaa siirappia

  • 7½ dl kaurajauhoja

  • 3½ dl jauhoja

  • 2 tl vaniljajauhetta tai 1 rkl vaniljasokeria

  • 1 tl leivinjauhetta

  • ½ tl suolaa

  • 200 g suklaata

Tee näin

  1. Ota esille voi ja munat ja anna niiden lämmetä huoneenlämpöisiksi.

  2. Vatkaa voi kuohkeaksi. Lisää sokeri ja vatkaa tasaiseksi.

  3. Lisää munat ja siirappi, vatkaa tasaiseksi.

  4. Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, vanilja, leivinjauhe ja suola.

  5. Lisää seokseen, vatkaa tasaiseksi.

  6. Lisää karkeasti hienonnettu suklaa tai suklaapalat.

  7. Tasoita ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.

  8. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja peitä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla.

  9. Ota noin 2 rkl taikinaa ja pyöritä palloksi. Käytän isoa kakku kauhaa, jotta saat tasaiset pikkuleivät.

  10. Aseta ne harvakseltaan leivinpaperilla peitetyille uunipellille, 6 kpl/pelti.

  11. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes reunat ovat saaneet väriä.

  12. Ota uunista ja litistä keksit suurella lasilla, käännä lasi ylösalaisin ja muotoile jokainen pikkuleivät täysin pyöreiksi.

  13. Käytä paperia vetääksesi leivonnaiset pöydälle jäähtymään 10 minuutiksi. Nosta ne sitten varovasti ritilälle jäähtymään kokonaan.