Krämig Hummus

Kermainen Hummus

4

annosta

Hummus on yksi palestiinalaisen keittiön tunnetuimmista ruokalajeista. Täyteläinen tahna voidaan tarjoilla sekä lisukkeena että itsenäisenä ateriana leivän ja vihannesten kera. Jos et ole keittänyt kikherneitä itse, vaan haluat ostaa valmiiksi keitettyjä, ota neljä purkkia. Tästä tulee runsas annos hummusta.

Tarvitset

  • 380 g kikherneitä, valmiiksi keitettyjä

  • 1 dl kikherneiden keitinlientä

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1,5 vihreää chilipaprikaa, espanjalaista paprikaa

  • 0,5 dl tuoretta, hienonnettua lehtipersiljaa

  • 1,5 sitruunan tuorepuristettu mehu

  • 1 dl vaaleaa tahinia

  • 0,5 tl suolaa

Tarjoiluun

  • Muutama kokonainen kikherne (edellä mainitusta määrästä)

  • Paprikajauhe

  • Tuore, hienonnettu lehtipersilja

  • Oliiviöljyä

Tee näin

  1. Kaada lähes kaikki kikherneiden keitinvesi pois, mutta säästä 1 dl laimentamista varten. Säästä muutama kokonainen kikherne koristeluun. Laita loput kikherneet tehosekoittimeen yhdessä säästetyn keitinveden kanssa ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

  2. Kuori ja purista valkosipulinkynsi. Lisää valkosipuli, chili, persilja, sitruunamehu, tahini ja suola suoraan kikherne-seokseen ja sekoita kaikki hyvin, kunnes saat tasaisen ja kermaisen hummuksen. Mausta tarvittaessa lisää suolalla tai sitruunamehulla.

  3. Aseta hummus lautaselle. Koristele kokonaisilla kikherneillä ja ripottele päälle öljyä. Lisää päälle hienonnettu persilja ja hieman paprikajauhetta.

Kermainen Hummus – Resepti | KitchenOne