Korean Fried Chicken

Korean Fried Chicken

Paistettua kanaa rakastetaan Koreassa niin paljon, että paistetun kanan (chi-cken) ja oluen (maek-ju) yhdistelmän ympärille on kehittynyt kulttuuri, jota kutsutaan nimellä ”chimaek”. Korealainen kana on rapeaa kuin mikä ja mausteista ilman, että se on mausteista. Se tarjoillaan parhaiten suolakurkkujen kanssa, ja Koreassa tarjoillaan usein suolakurkkuretiisiä. Ranskalaiset perunat ovat suosittu lisuke, tai vaihtoehtoisesti riisi ja salaatinlehdet, jotka antavat tuoreemman ja puhtaamman maun.

Tarvitset

Nopeasti marinoituja vihanneksia:

  • 1 pieni porkkana

  • 10 cm retiisiä

  • ½ punasipulia

  • 1 dl riisiviinietikkaa

  • 3 rkl tomusokeria

  • ½ tl suolaa

Friteeraustaikina:

  • 1 ½ dl vehnäjauhoja

  • 1 ½ dl maissijauhoa

  • 1 ½ tl leivinjauhetta

  • 3 dl jääkylmää vettä

Kananpoika:

  • 2 ½ dl maissitärkkelystä

  • 2 ½ tl valkosipulijauhetta

  • 2 tl gochugaru

  • 1 tl suolaa

  • 600 g kanan reisifileetä

  • neutraalia ruokaöljyä paistamiseen

Kastike:

  • neutraali öljy, jossa paistetaan

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 1 ½ dl soijaa

  • 2-4 rkl gochujangia (tai 1 rkl srirachaa + 1 rkl hunajaa + 1 rkl misotahnaa).

  • ½ dl hunajaa

  • 2 rkl riisiviinietikkaa

  • 1 dl ruskeaa sokeria

  • 3 rkl ketsuppia

Tarjoilu:

  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

  • 1 dl hienonnettuja paahdettuja maapähkinöitä

  • vastakeitettyä japanilaista riisiä

Näin teet sen

  1. Aloita poimimalla vihannekset nopeasti. Leikkaa porkkana ja retiisi tulitikun ohuiksi tikuiksi ja punasipuli ohuiksi veneiksi. Laita ne kulhoon. Sekoita riisietikka, sokeri ja suola, kunnes sokeri on liuennut. Kaada liemi vihannesten päälle. Anna hautua 30 minuuttia ennen tarjoilua.

  2. Valkosipuli hienonnetaan ja paistetaan pehmeäksi öljyssä pienessä kattilassa. Lisää loput kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä noin 10-15 minuuttia ilman kantta, jotta kastike on tahmeaa. Laita sivuun.

  3. Sekoita kaikki paistitaikinan ainekset keskenään.

  4. Laita kulhoon 2 desilitraa maissitärkkelystä, 2 teelusikallista valkosipulijauhetta, 2 teelusikallista gochugarua ja 1 teelusikallinen suolaa ja sekoita hyvin. Leikkaa kananreidet 3 osaan. Lisää jauhot kulhoon, käännä ne sitten paistotaikinassa, jotta ne peittyvät, ja käännä ne sitten vielä kerran jauhokulhossa.

  5. Kuumenna öljy wokissa 180 asteeseen. Ravista jauhot pois kanapaloista ja paista ne erissä kuumassa öljyssä. Aseta kylmälle ritilälle tai kolminkertaiselle paperipyyhkeelle ja valuta. Jos haluat erityisen rapeaa kanaa, friteeraa kana vielä kerran, kun se jäähtyy, siitä tulee superrapeaa!

  6. Laita kana suureen kulhoon ja kaada päälle makea ja tulinen kastike. Käännä ympäri niin, että koko kana on kastikkeen peitossa, ripottele päälle seesaminsiemeniä. Tarjoa heti tuoreen keitetyn riisin ja marinoidun vihanneksen kanssa.