
Kurpitsaleipä
8
kpl
Nämä ihanasti makeat pienet leivät sisältävät sekä näyttävät kurpitsalta! Hauska lisä syksyn aterioihin.
Tarvitset
400 g kurpitsasosetta (n. ½ myskikurpitsa)
3 dl vettä
50 g hiivaa
10 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 rkl suolaa
Paistinarua
8 kanelitankoa (koristeluun)
2 rkl vaahterasiirappia (voiteluun)
Valmistusohjeet
Kurpitsasose
Kuumenna uuni 220 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla.
Halkaise kurpitsa pitkittäin, poista siemenet ja laita puolikkaat pellille leikkauspinta ylöspäin.
Paista uunissa, kunnes kurpitsa on pehmeää, noin 30 minuuttia.Anna uunin jäädä päälle tai pidä ovi kiinni myöhempää paistoa varten.
Anna kurpitsan jäähtyä hieman, kaavi liha pois kuoresta ja soseuta tasaiseksi.
Leipä
Liuota hiiva veteen.
Lisää kurpitsasose, sokeri, suola ja suurin osa jauhoista.
Vaivaa taikinasta napakka ja kimmoisa.
Anna kohota liinan alla 45 minuuttia.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, jaa kahdeksaan yhtä suureen osaan ja muotoile palloiksi.
Vuoraa pelti leivinpaperilla.
Aseta neljä narua ristiin niin, että ne muodostavat ympyrän, jossa on kahdeksan "viipaletta".
Laita taikinapallo risteykseen keskelle, nosta narut ylös ja sido löyhästi.
Toista kaikille taikinapalloille.Anna kohota liinan alla 45 minuuttia.
Kuumenna uuni 250 asteeseen ja paista sämpylät hieman keskitasoa alempana noin 10 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin värin.
Sekoita vaahterasiirappi ja 1 dl kuumaa vettä, ja voitele sämpylät seoksella.
Poista narut varovasti ja paina kanelitanko jokaisen sämpylän keskelle.
Anna jäähtyä ritilällä.