
Kurpitsapiirakka
8
palaa
Kaunis piirakka, jossa on kardemumman, myskikurpitsan ja kanelin makua, päällä kermavaahtoa ja tomusokeria.
Tarvitset
Piirakkataikina
130 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ rkl sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
Voita vuokaan
Täyte
300 g kurpitsasosetta (n. ½ myskikurpitsa)
2 kananmunaa
1½ dl fariinisokeria
½ dl vaahterasiirappia
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl suolaa
Päälle
2 dl kuohukermaa
2 rkl tomusokeria
ripaus leivinjauhetta
½ rkl tomusokeria (koristeluun)
Valmistusohjeet
Kurpitsasose
Kuumenna uuni 220 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla.
Halkaise kurpitsa pitkittäin, poista siemenet ja laita puolikkaat pellille leikkauspinta ylöspäin.
Paista uunissa, kunnes kurpitsa on pehmeää, noin 40 minuuttia.
Anna jäähtyä hieman, kaavi liha pois kuoresta ja soseuta tasaiseksi.
Piirakkapohja
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Voitele piirakkavuoka pehmeällä voilla.Leikkaa kylmä voi paloiksi ja laita tehosekoittimeen.
Lisää jauhot, sokeri ja kardemumma, ja sekoita kunnes saat murumaisen seoksen.
Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte
Vatkaa yhteen munat, kurpitsasose, maito, sokeri, vaahterasiirappi ja suola.
Kaada seos piirakkapohjan päälle ja paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Anna jäähtyä täysin ja mielellään levätä jääkaapissa yön yli.
Päälle
Vatkaa kerma, tomusokeri ja leivinjauhe vaahdoksi.
Pursota tai levitä kerma piirakan päälle.
Siivilöi halutessasi päälle tomusokeria.