Västafrikansk jollof rice med scampi

Länsi-Afrikkalainen Jollof-riisi ja scampi

Tarvitset

  • 3 rkl kookosöljyä

  • 1 punasipuli, hienonnettuna

  • 1/2 dl hienonnettua purjoa

  • 2 laakerinlehteä

  • 2 valkosipulinkynttä, puristettuna

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 2 dl hienonnettuja tomaatteja (noin 2 isoa tomaattia)

  • 2 dl kookosmaitoa

  • 3 dl kanaliemikuutioita

  • 1 tl coconut aminosia

  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä

  • 3 salottisipulia, ohuiksi viipaloituina

  • 1 tl merisuolaa

  • ½ tl murskattuja punaisia pippurikornia

  • 1,5 dl basmatiriisiä, huuhdeltu vedellä

  • 1 dl porkkanoita, kuutioituna (noin 2 pientä porkkanaa)

  • 225 g haricots verts -papuja

  • 225 g scampi, kuorittuna ja puhdistettuna

  • Friteerattuja plantain-banaaneja (koristeeksi)

Tarvitset

  • 3 rkl kookosöljyä

  • 1 punasipuli, hienonnettuna

  • 1/2 dl hienonnettua purjoa

  • 2 laakerinlehteä

  • 2 valkosipulinkynttä, puristettuna

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 2 dl hienonnettuja tomaatteja (noin 2 isoa tomaattia)

  • 2 dl kookosmaitoa

  • 3 dl kanaliemikuutioita

  • 1 tl coconut aminosia

  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä

  • 3 salottisipulia, ohuiksi viipaloituina

  • 1 tl merisuolaa

  • ½ tl murskattuja punaisia pippurikornia

  • 1,5 dl basmatiriisiä, huuhdeltu vedellä

  • 1 dl porkkanoita, kuutioituna (noin 2 pientä porkkanaa)

  • 225 g haricots verts -papuja

  • 225 g scampi, kuorittuna ja puhdistettuna

  • Friteerattuja plantain-banaaneja (koristeeksi)

Tee näin

  1. Kuumenna kookosöljy keskikokoisessa kattilassa, jossa on tiivis kansi, keskilämmöllä.

  2. Lisää punasipuli, purjo ja laakerinlehdet. Paista sekoittaen, kunnes sipuli on läpikuultavaa, noin 5 minuuttia.

  3. Lisää puristetut valkosipulinkynnet ja paista vielä 30 sekuntia.

  4. Lisää tomaattipyree ja tomaatit ja paista, kunnes tomaattipyree on karamellisoitunut, noin 4 minuuttia.

  5. Lisää kookosmaito, kanaliemi, coconut aminos, inkivääri, salottisipuli, suola ja murskatut punaiset pippurit. Anna kiehua.

  6. Lisää basmatiriisi ja sekoita, jotta kaikki sekoittuu hyvin. Vähennä lämpöä ja anna hautua kannen alla 10 minuuttia.

  7. Lisää porkkanat ja haricots verts. Sekoita hyvin ja anna hautua vielä 5 minuuttia.

  8. Lisää scampi tai katkaravut ja anna niiden hautua vain noin 2–3 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanpunaisia ja kypsiä. Lisäämällä scampi lopussa vältät ylikypsyyden ja säilytät niiden mehukkuuden ja maun.

  9. Poista liedeltä ja anna levätä kannen alla 10 minuuttia.

  10. Käytä haarukkaa riisin tekemisestä imavammaksi. Tarjoile ja lisää päälle friteerattuja vihanneksia, sitruunan viipaleita ja tuoretta yrttiä.