)
Lakkaa lämpimän mantelileivoksen ja aperitiivin kera
12
annosta
Mantelikakku:
3 suurta munaa
1,75 dl sokeria
1 1/2 tl kardemummaa
3 dl mantelijauhoa (3 dl vastaa noin 150 g)
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat, sokeri ja kardemumma kuohkeaksi. Lisää sitten mantelijauho ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Voitele muffinssivuoka ja täytä jokainen noin 2/3 taikinalla. Paista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman, mutta muista, että kakku tarjoillaan lämpimänä!
Hilla:
500 g pakastettuja hilloja
3 dl sokeria
Laita pakastetut hillat kulhoon, ripottele sokeri päälle ja sekoita. Anna sulaa huoneenlämmössä ja sekoita, kunnes sokeri on täysin liuennut. Säilytä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Valkosuklaavaahto:
300 g valkosuklaata (hienonnettuna tai nappuloina)
250 g kuohukermaa
250 g maustamatonta jogurttia 3 %
Hienonna ja laita valkosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada valkosuklaan päälle. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää jogurtti ja sekoita samalla tavalla. Kaada seos kermafiskiin. Lataa kaksi patruunaa ja ravista hyvin. Jäähdytä.
Illallisen kruunaamiseksi ja juhlavan juomavaihtoehdon kanssa suosittelemme drinkkiä jälkiruoan seuraksi. Tässä olemme lähteneet liikkeelle Hvonn Aperitifistä pohjana, koska se on erinomainen vaihtoehto väkeville viinoille ja likööreille. Tasapainottaaksemme aperitiivin katkeria sävyjä keitämme sokerisiirapin hillasta ja hilloista ja lisäämme hieman omenahappoa raikkauden tuomiseksi.
Hilla | Aperitif
Kahdelle drinkille
10 cl Aperitif
8 cl Hilla & Ruusunmarjasokerisiirappi*
3 cl Omenahappo (tai muu hapan aines, esim. omena-verjus tai sitrushedelmämehu)
Sekoita kaikki ainekset shakerissa. Lisää runsaasti jäitä ja ravista, kunnes shaker tuntuu kunnolla kylmältä ja ainekset ovat hyvin sekoittuneet, noin 5–8 sekuntia. Siivilöi jäähdytettyyn lasiin ison jääpalon tai coupette-lasillisen kanssa. Koristele kukalla tai murskatuilla hillilla ja tarjoile.
*Hilla & Ruusunmarjasokerisiirappi (noin 1 l)
50 g ruusunmarjan kuoria
200 g hillaa
600 g sokeria
1 l vettä
Kattilassa: keitä ruusunmarjan kuoria ja hillaa yhdessä 1 litran veden kanssa, kunnes määrä on vähentynyt noin 0,6 litraan ja maku on runsaasti kuorien ja marjojen. Alenna lämpöä ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Siivilöi, pullota ja jäähdytä. Voit siivilöidä hienolla siivilällä, mutta jos haluat erityisen kirkkaan tuloksen, voit käyttää kahvisuodinta tai harsokangasta.