)
Lammastagine couscousilla
Tarvitset
Tagine
Noin 3 pientä lampaanpaistia tai 1,5 kg lampaanlihaa (paistipaloja tai lampaanpaisti)
2 sipulia, hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
2 tomaattia, hienonnettuna
2,5 dl kikherneitä, liotettu yön yli
1 suolakurkku, hienonnettuna
1/2 dl hienonnettua tuoretta korianteria
1/2 dl hienonnettua tuoretta persiljaa
1 tl jauhettua kuminaa
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua korianteria
1/2 tl cayennepippuria (valinnainen)
1 g sahramia
1 kesäkurpitsa, suikaloituna
4 dl vihreitä oliiveja
Kuskus
4 dl kuskusta
2,5 dl kylmää vettä
ripaus suolaa
4 rkl voita (jaettuna)
Valmistus
Tagine
Sekoita mausteet morttelissa valkosipulin ja suolakurkkujen kanssa. Hiero mausteiden seos lampaanlihaan.
Kuumenna oliiviöljy taginessa tai kattilassa. Paista lampaanliha, kunnes se on ruskeaa joka puolelta.
Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota, kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa.
Lisää tomaatit ja kikherneet. Sekoita hyvin.
Lisää vesi, peitä ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 1,5–2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Kun liha on melkein mureaa, lisää kesäkurpitsan suikaleet ja vihreät oliivit. Anna hautua, kunnes kesäkurpitsa on pehmeää, mikä kestää noin 10–15 minuuttia.
Ripottele päälle tuoretta korianteria ja persiljaa ennen tarjoilua.
Couscous
Laita couscous lautaselle ja peitä se kylmällä vedellä. Sekoita varovasti ja anna seistä 5–7 minuuttia. 5–7 minuutin kuluttua höyrytä couscousia couscous-kattilassa noin 20–30 minuuttia tai kunnes se on pehmeää ja kuohkeaa.
Ensimmäisen höyryttämisen jälkeen ota couscous kattilasta ja laita se takaisin kulhoon. Kastele se uudelleen kylmällä vedellä ja odota 5–7 minuuttia.
Toista prosessi höyryttämällä couscousia couscous-kattilassa toisen kerran noin 20–30 minuuttia tai kunnes se on pehmeää ja kuohkeaa.
Toisen höyryttämisen jälkeen voitele couscous 2 ruokalusikallisella voita ja levitä tasaisesti.