)
Lanttumuusi
Lämmitä syksyn maut klassisella lanttumuusilla – pehmeällä, täyteläisellä ja aromaattisella lisukkeella, joka kruunaa joulupöydän. Juuresten mieto makeus yhdistyy kermaan, voihin ja ripaukseen muskottia muusissa, joka on yhtä helppo kuin lohdullinen.
Ainekset:
800 g lanttua
200 g perunaa
100 g porkkanaa
1 dl kermaa
25 g voita
2 tl suolaa
½ tl valkopippuria
hyppysellinen muskottia
Valmistusohje:
Kuori ja pilko lanttu, perunat ja porkkanat pienemmiksi paloiksi.
Laita palat kattilaan, peitä vedellä ja keitä, kunnes ne ovat pehmeitä.
Muussaa juurekset huolellisesti ja sekoita joukkoon kerma, voi ja mausteet.
Maista ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.