Mandel- och rabarberkaka med Mascarpone & rabarbercurd

Manteli- ja raparperikakku

Mehukas gluteeniton mantelikakku, jossa on raparperia ja päällä on kirpeää raparperitahnaa ja kermaista Mascarpone-kuorrutetta.

Mantelikakku (8 palaa) 

Tarvitset

  • 100 g voita

  • 2 kananmunaa

  • 1½ dl sokeria

  • 3 dl mantelijauhoja

  • 1½ dl perunajauhoja

  • ½ tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria

  • ½ tl leivinjauhetta

  • 50 g raparperia

  • Voita vuokaa varten

Tee näin

  1. Kuumenna uuni 160 °C:een ja voitele 1½ litran vuoka huolellisesti voilla.

  2. Sulata voi ja sekoita se maitoon.

  3. Vatkaa munat ja sokeri keskenään.

  4. Sekoita mantelijauhot, perunajauhot, vanilja ja leivinjauhe ja lisää joukkoon.

  5. Huuhtele ja hienonna raparperit.

  6. Leivitä taikina vuokaan ja kopauta sitä pöytää vasten, jotta taikina asettuu hyvin.

  7. Ripottele päälle raparperit ja varmista, että raparperit eivät kosketa vuoan reunoja.

  8. Paista uunin alaosassa noin 30–40 minuuttia tai kunnes kakku on jähmettynyt ja testitikku on kuiva.

Kuorrutus

Tarvitset

  • 100 g Mascarpone-juustoa

  • ½ dl tomusokeria 

  • 1–2 dl raparperitahnaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita mascarponejuusto ja tomusokeri keskenään.

  2. Levitä suurin osa raparperitahnasta tasaisesti kakun päälle.

  3. Annostele tai levitä mascarponekreemi raparperitahnan päälle ja levitä loput tahnasta päälle.