Havskräftor med ramlökssmör

Meriravunpyrstöt villisipulivoilla

Tarjoa grillattuja merirapuja yrttisellä villisipulivoilla. Lisää päälle muutama tippa grillattua sitruunamehua ja tarjoile hyvän leivän kera, joka imee talteen kaiken herkullisen voin ja liemen.

Tarvitset

  • 10 merirapua

  • 15 villisipulin lehteä

  • 120 g voita, huoneenlämpöistä

  • 0,5 tl sormisuolaa

  • 2 tl sitruunan kuorta

  • 1 tl sitruunamehua

Valmistus

  1. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään. Voit tarvittaessa pehmentää sitä mikrossa, mutta älä sulata.

  2. Huuhtele ja hienonna villisipulin lehdet.

  3. Laita ne kulhoon voin kanssa.

  4. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista hieman mehua.

  5. Sekoita pehmeän voin joukkoon villisipuli, sitruunankuori, mehu ja suola. Maista ja säädä suola tarvittaessa.

  6. Aseta voi leivinpaperille tai kelmulle.

  7. Muotoile ja rullaa siitä noin 3,5 cm halkaisijaltaan oleva tanko. Kierrä päät tiukasti kiinni.

  8. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi, mieluiten muutamaksi tunniksi, jotta voi ehtii imeä makua villisipulista.

  9. Halkaise meriravut ja sivele niihin villisipulivoita ennen grillaamista.

  10. Grillaa 5–7 minuuttia ravun koosta riippuen.