Nudelwok med räkor

Nuudelivokki katkaravuilla

4

Annosta

Raikas, maukas ja hetkessä valmis – tämä katkarapunuudelivokki on loistava valinta arkeen tai viikonlopun nopeaan herkkuhetkeen. Kermainen crème fraiche, sambalin tulisuus ja rapeat vihannekset kohtaavat mehevät katkaravut yhdessä uudessa suosikissa.

Ainekset:

Wokki:

  • 250 g munanuudeleita

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • 1 iso porkkana

  • 4 kevätsipulia

  • 1½ dl soijapapuja

  • 1 kasvisliemikuutio

Katkaravut:

  • 200 g katkarapuja, kuorittuja

  • 5 g voita

  • Ripaus chilihiutaleita

  • ½ tl suolaa

Kastike:

  • 2 dl crème fraichea

  • 1 tl sambal oelekia

  • 1 tl jauhettua inkivääriä

  • 1 tl suolaa

Valmistusohje:

  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, sekoita öljyn kanssa ja siirrä sivuun.

  • Raasta porkkana ja viipaloi kevätsipuli.

  • Kuumenna öljy wokkipannussa ja kuullota vihanneksia nopeasti.

  • Liuota liemikuutio 3 dl kuumaan veteen, lisää pannulle ja anna kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

  • Sekoita crème fraiche, inkivääri, sambal ja suola. Yhdistä nuudeleihin.

  • Lisää nuudelit wokkiin ja sekoita hyvin. Ota pois liedeltä.

  • Paista katkaravut nopeasti voissa chilin ja suolan kanssa, kunnes ne saavat hieman väriä.

  • Sekoita katkaravut wokkiin ja tarjoile heti.