Nötig dessertpizza

Pähkinäinen jälkiruokapizza

Pizza sopii joka tilanteeseen – olipa kyseessä alkupala, pääruoka tai jälkiruoka. Parasta on, että voit laittaa pizzan päälle juuri niitä makuja, joista itse tai vieraasi pidätte.

Tässä jumalainen resepti pizzaan, jossa on pistaasikreemiä, vatkattua ricottaa, mansikoita ja rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Tarvitset

Pizzataikina:

  • 12 g hiivaa (n. 1/4 pkt)

  • 1,5 dl vettä, huoneenlämpöistä

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 1 tl suolaa

  • n. 4 dl vehnäjauhoja

Täytteet:

  • Pistaasikreemiä (itse tehtyä tai valmista)

  • Ricottaa

  • Kuohukermaa

  • Mansikoita

  • Pistaasipähkinöitä

Valmistus

  1. Murenna hiiva kulhoon. Lisää vesi ja sekoita, kunnes hiiva liukenee.

  2. Lisää oliiviöljy, suola ja lähes kaikki jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi käsin tai koneella. Lisää tarvittaessa jauhoja.

  3. Peitä liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä noin 1 tunti tai jääkaapissa noin 8 tuntia tai yön yli.

  4. Kohotuksen aikana vatkaa ricotta ja tilkka kuohukermaa pehmeän kuohkeaksi seokseksi.

  5. Kauli taikina pyöreäksi pohjaksi ja levitä pinnalle pistaasikreemi.

  6. Paista pizzakivellä tai uunissa (esim. Big Green Eggissä), kunnes reunat ovat kohonneet ja saaneet kullanruskean värin.

  7. Ota uunista ja lisää päälle vatkattua ricottaa, viipaloituja mansikoita ja rouhittuja pistaasipähkinöitä.