
Painekeitetty paprika perunapyreellä ja kurpitsa-panko -ripotuksella
Tarvitset
Painekeitetty kokonainen paprika
4 kpl suippopaprikaa
1 kpl punasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
1 dl vettä
1 rkl hunajaa
1 rkl suolaa
1 hyppysellinen chilihiutaleita tai mustapippuria
Perunapyree
750 g jauhoisia perunoita
2 valkosipulinkynttä
2 dl kermaa
1 dl maitoa
15 g pehmeää voita
1 tl suolaa
1 hyppysellinen mustapippuria
Kurpitsa-panko -ripotus persiljalla & limellä
15 g voita
1 dl panko- tai korppujauhoja
1 dl kurpitsansiemeniä
1 lime
½ rkl sormisuolaa
2 hyppysellistä mustapippuria
3 rkl persiljaa
Valmistus
Painekeitetty paprika
Pese ja leikkaa paprikoiden kanta pois, poista siemenet.
Kuori ja viipaloi punasipuli.
Kaada painekattilaan vesi ja hunaja.
Laita sipulit pohjalle, paprikat ja valkosipulit päälle.
Kaada päälle öljy, ripottele suola ja chilihiutaleet.
Sulje kansi, kuumenna täydellä teholla. Kun paine saavuttaa tason 1, keitä 6 minuuttia ja päästä höyry hitaasti ulos.
Nosta paprikat lautasille.
Siivilöi liemi ja tarjoile sen kanssa.
Perunapyree
Kuori perunat ja valkosipulit, keitä vedessä kunnes perunat ovat pehmeitä.
Valuta vesi pois ja purista perunat perunapuristimella kulhoon.
Sekoita joukkoon voi, suola ja pippuri.
Kuumenna kerma ja maito kattilassa, lisää perunoihin ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku.
Kurpitsa-panko -ripotus
Hienonna persilja. Raasta puolikkaan limen kuori.
Sulata voi pannulla keskilämmöllä.
Lisää kurpitsansiemenet ja paista 2–3 minuuttia, kunnes ne saavat väriä.
Lisää panko, sekoita ja jatka paistamista kunnes rapeaa.
Nosta pois liedeltä, lisää persilja ja limen kuori.