Tryckkokad paprika med potatispuré och pumpa- och pankokrisp

Painekeitetty paprika perunapyreellä ja kurpitsa-panko -ripotuksella

Tarvitset

Painekeitetty kokonainen paprika

  • 4 kpl suippopaprikaa

  • 1 kpl punasipuli

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 dl oliiviöljyä

  • 1 dl vettä

  • 1 rkl hunajaa

  • 1 rkl suolaa

  • 1 hyppysellinen chilihiutaleita tai mustapippuria

Perunapyree

  • 750 g jauhoisia perunoita

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 dl kermaa

  • 1 dl maitoa

  • 15 g pehmeää voita

  • 1 tl suolaa

  • 1 hyppysellinen mustapippuria

Kurpitsa-panko -ripotus persiljalla & limellä

  • 15 g voita

  • 1 dl panko- tai korppujauhoja

  • 1 dl kurpitsansiemeniä

  • 1 lime

  • ½ rkl sormisuolaa

  • 2 hyppysellistä mustapippuria

  • 3 rkl persiljaa

Valmistus

Painekeitetty paprika

  1. Pese ja leikkaa paprikoiden kanta pois, poista siemenet.

  2. Kuori ja viipaloi punasipuli.

  3. Kaada painekattilaan vesi ja hunaja.

  4. Laita sipulit pohjalle, paprikat ja valkosipulit päälle.

  5. Kaada päälle öljy, ripottele suola ja chilihiutaleet.

  6. Sulje kansi, kuumenna täydellä teholla. Kun paine saavuttaa tason 1, keitä 6 minuuttia ja päästä höyry hitaasti ulos.

  7. Nosta paprikat lautasille.

  8. Siivilöi liemi ja tarjoile sen kanssa.

Perunapyree

  1. Kuori perunat ja valkosipulit, keitä vedessä kunnes perunat ovat pehmeitä.

  2. Valuta vesi pois ja purista perunat perunapuristimella kulhoon.

  3. Sekoita joukkoon voi, suola ja pippuri.

  4. Kuumenna kerma ja maito kattilassa, lisää perunoihin ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku.

Kurpitsa-panko -ripotus

  1. Hienonna persilja. Raasta puolikkaan limen kuori.

  2. Sulata voi pannulla keskilämmöllä.

  3. Lisää kurpitsansiemenet ja paista 2–3 minuuttia, kunnes ne saavat väriä.

  4. Lisää panko, sekoita ja jatka paistamista kunnes rapeaa.

  5. Nosta pois liedeltä, lisää persilja ja limen kuori.