Broccolisoppa

Parsakaalikeitto

4

Annosta

Kääriydy vihreän, kermaisen onnen kulhoon! Tämä parsakaalikeitto on helppo valmistaa ja täynnä makua miedosta valkosipulista, aromaattisesta timjamista ja herneiden makeudesta. Täydellinen kevyeen lounaaseen tai lämmittävään illalliseen – viimeistelynä tuoretta ruohosipulia.

Ainekset:

  • 1 kpl tuore parsakaali

  • 1 l vettä

  • 1 dl herneitä

  • 1 pieni keltasipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 kasvisliemikuutio

  • 1 dl kermaa

  • 1 rkl maissitärkkelystä

  • ½ rkl kuivattua timjamia

  • 5 g voita

  • Suolaa

  • Mustapippuria

Päälle:

  • 1 rkl ruohosipulia

Valmistusohje:

  • Pese parsakaali ja leikkaa pienemmiksi paloiksi.

  • Hienonna sipuli ja valkosipuli.

  • Sulata voi kattilassa, lisää parsakaali, sipuli, valkosipuli ja timjami. Kuullota, kunnes sipuli alkaa saada väriä.

  • Liuota liemikuutio kuumaan veteen, lisää ja keitä, kunnes varret ovat pehmeitä (n. 10 minuuttia).

  • Vispaa kerma ja maissitärkkelys yhteen. Lisää seos sekä herneet ja kiehauta sekoittaen.

  • Ota kattila pois liedeltä ja soseuta keitto tasaiseksi.

  • Mausta suolalla ja pippurilla, koristele hienonnetulla ruohosipulilla.