)
Parsakaalikeitto
4
Annosta
Kääriydy vihreän, kermaisen onnen kulhoon! Tämä parsakaalikeitto on helppo valmistaa ja täynnä makua miedosta valkosipulista, aromaattisesta timjamista ja herneiden makeudesta. Täydellinen kevyeen lounaaseen tai lämmittävään illalliseen – viimeistelynä tuoretta ruohosipulia.
Ainekset:
1 kpl tuore parsakaali
1 l vettä
1 dl herneitä
1 pieni keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 kasvisliemikuutio
1 dl kermaa
1 rkl maissitärkkelystä
½ rkl kuivattua timjamia
5 g voita
Suolaa
Mustapippuria
Päälle:
1 rkl ruohosipulia
Valmistusohje:
Pese parsakaali ja leikkaa pienemmiksi paloiksi.
Hienonna sipuli ja valkosipuli.
Sulata voi kattilassa, lisää parsakaali, sipuli, valkosipuli ja timjami. Kuullota, kunnes sipuli alkaa saada väriä.
Liuota liemikuutio kuumaan veteen, lisää ja keitä, kunnes varret ovat pehmeitä (n. 10 minuuttia).
Vispaa kerma ja maissitärkkelys yhteen. Lisää seos sekä herneet ja kiehauta sekoittaen.
Ota kattila pois liedeltä ja soseuta keitto tasaiseksi.
Mausta suolalla ja pippurilla, koristele hienonnetulla ruohosipulilla.