Pizza i stekpanna

Pizza paistinpannulla

4

annosta

"Valmistin tämän ruokalajin perheelleni, kun olimme Palestiinassa muutama vuosi sitten – ja se oli todella herkullista. Za’atar on mausteseos, jossa kuivattua syyrialaista oreganoa on yhdistetty kuivattuun, jauhettuun sumakiin ja seesaminsiemeniin. Se on monipuolinen sekoitus, joka sopii melkein mihin tahansa ruokaan."

- Tareq Taylor

Tarvitset

  • 1 keltainen sipuli

  • 1 munakoiso

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 20 mustaa oliivia, kivellisiä

  • 2 tl za'ataria

  • 2 tl sumakia

  • 1/2 dl pinjansiemeniä

  • 1 tl suolaa

  • 2 oksaa lehtipersiljaa

  • 1 mozzarella (noin 125 g)

  • 1 iso pyöreä pehmeä arabileipä

  • Suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Täyte

  • 6–8 pientä tomaattia, puolitettuina

  • 2 oksaa hienonnettua minttua

  • 1 granaattiomena, siemenet

  • 1 vihreä chili, viipaloituna

Tee näin

  1. Kuori sipuli ja munakoiso. Hienonna sipuli ja kuutioi munakoiso pieniksi kuutioiksi. Paista öljyssä, kunnes sipuli on pehmennyt.

  2. Poista oliivien kivet, halkaise ne pari kertaa ja lisää ne pannulle. Mausta za'atarilla ja sumakilla, lisää pinjansiemenet ja paista, kunnes se on saanut kauniin värin. Mausta suolalla.

  3. Hienonna persilja ja lisää se pannulle. Sekoita ainekset niin, että ne ovat saman kokoisia kuin leipä.

  4. Raasta mozzarella vihannesten päälle. Aseta leipä päälle ja odota muutama minuutti, jotta juusto sulaa. Aseta lautanen tai kansi päälle ja käännä pannu ylösalaisin.

  5. Koristele pizza tomaateilla, mintulla, granaattiomenan siemenillä ja chilillä. Voit ripotella päälle hieman öljyä ja lopuksi suolaa ja pippuria.