
Porkkanakakku
12
palaa
Tässä on resepti ihanan mehevään porkkanakakkuun, jossa on runsaasti kermaista kuorrutetta – täydellinen tarjottava ympäri vuoden. Porkkanakakun voi hyvin pakastaa ja se säilyy useita päiviä jääkaapissa. Raastinosa on erinomainen apuväline myös muiden vihannesten raastamiseen syksyn ruokia varten – raasteet voi pakastaa annospusseissa reseptien mukaan, jolloin ne on helppo ottaa esiin ja käyttää.
Tarvitset
Kakku
4 kananmunaa
4 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
1½ tl kardemummaa
1 tl kurkumaa
1 tl inkivääriä
½ tl vaniljajauhetta
½ tl suolaa
2 ½ dl rypsiöljyä
350 g raastettuja porkkanoita
Voita vuoan voiteluun
Kuorrute
150 g voita
600 g tuorejuustoa
5 dl tomusokeria
1 rkl limemehua
1 tl vaniljajauhetta
Valmistus
Kakku
Lämmitä uuni 150 asteeseen. Vuoraa 23 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat voilla.
Raasta porkkanat (karkeasti tai hienosti).
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan öljyn kanssa. Vatkaa tasaiseksi.
Lisää raastetut porkkanat ja sekoita hyvin.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 60 minuuttia, tai kunnes kokeilutikku tulee puhtaana ulos.
Anna kakun jäähtyä muutama minuutti. Avaa vuoka ja kumoa kakku ritilälle jäähtymään kokonaan.
Kuorrute
Ota voi huoneenlämpöön pehmentymään.
Vatkaa voi vaaleaksi ja kuohkeaksi.
Lisää tomusokeri, vanilja ja limemehu. Vatkaa tasaiseksi.
Lisää tuorejuusto ja vatkaa nopeasti kiinteäksi kreemiksi. Laita kuorrute pursotuspussiin.
Kakun kokoaminen
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen yhtä paksuun kerrokseen.
Aseta ensimmäinen kerros tarjoiluvadille ja levitä neljäsosa kuorrutteesta sen päälle.
Toista kerrokset ja levitä loput kuorrutteesta kakun pinnalle ja reunoille.
Halutessasi voit säästää osan kuorrutteesta koristeluun ja tehdä esimerkiksi kauniita pursotuksia päälle.
Anna kakun jähmettyä jääkaapissa, mieluiten yön yli.