Morotssoppa

Porkkanakeitto

4

portioner

paistetun ohuen leivän ja turkkilaisen jogurtin kanssa

Aloita retki koko perheen yhteisellä annoksella! Tämä porkkanakeitto on maustettu miedosti ja viimeistelty raikkaalla turkkilaisella jogurtilla. Lapset tulevat rakastamaan rapean, paistetun ohuen leivän dippaamista keittoon!

Vinkki! Kaada kuumaa vettä termospulloon ennen kuin täytät sen keitolla – näin termos on jo lämmin, kun kaadat keiton sisään! (Muista vain kaataa vesi pois ennen kuin lisäät keiton.)

Tarvitset

  • 6 porkkanaa

  • 1 keltasipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 0,5 rkl suolaa

  • 1 tl kurkumaa

  • 1 tl mustapippuria

  • n. 3 dl maitoa

  • n. 1 dl kuohukermaa

  • Voita paistamiseen

  • 1 rkl turkkilaista jogurttia

  • 1 paketti paistettua ohutta leipää

Näin teet ennen retkelle lähtöä:

  1. Kuori ja pilko porkkanat ja sipuli karkeiksi paloiksi.

  2. Laita ne kattilaan ja täytä vedellä. Lisää runsaasti suolaa!

  3. Keitä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Kaada lähes kaikki vesi pois ja soseuta blenderissä.

  4. Lisää kerma, mausteet ja maito. Jos keitto tuntuu liian paksulta, voit lisätä hieman vettä, mutta sen tulisi silti olla melko paksua. Maista ja pakkaa syvään kulhoon tai termospulloon.

Näin teet retkellä:

  1. Ota esiin syvä kulho ja lisää siihen reilu ruokalusikallinen turkkilaista jogurttia.

  2. Kaada keitto päälle, ota esiin paistetut ohuet leivät ja aloita dippailu!