)
Porkkanaleipä kanelintuoksulla
1
Leipä
Mehukas ja kuohkea leipä kanelikeitetyillä porkkanoilla.
Ainekset:
Kanelikeitetyt porkkanat:
150 g porkkanaa, n. 2 kpl
1 kanelitanko (voi jättää pois)
Leipä:
25 g hiivaa
3 dl vettä
½ rkl oliiviöljyä
1 rkl vaaleaa siirappia
n. 7 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Voitelu:
1 rkl kuumaa vettä
½ rkl siirappia
Valmistusohje:
Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Laita ne kattilaan kanelitangon kanssa.
Kaada vettä niin paljon, että porkkanat peittyvät, ja kiehauta. Anna hautua kannen alla, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
Asenna kMix ja K-sekoitin sekä roiskesuoja.
Poista kanelitanko ja valuta porkkanat. Laita ne kulhoon.
Lisää vesi, öljy ja siirappi. Sekoita, kunnes porkkanat ovat soseutuneet ja kaikki on tasaista.
Murustele joukkoon hiiva ja lisää puolet jauhoista. Sekoita hyvin.
Vaihda taikinakoukkuun ja lisää loput jauhot sekä suola. Vaivaa taikinaa suurella nopeudella 10 minuuttia tai kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
Anna kohota liinan alla 45 minuuttia.
Vuoraa 1½ litran leipävuoka leivinpaperilla.
Kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta kostealla nuolijalla.
Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
Lämmitä uuni 185 asteeseen ja laita ritilä uunin alaosaan.
Paista leipää noin 30 minuuttia tai kunnes se saa väriä ja kuulostaa ontolta naputettaessa.
Sekoita kuuma vesi ja siirappi.
Ota leipä uunista, voitele siirappivedellä ja anna jäähtyä puoli tuntia ennen leikkaamista.
Tarjoa vatkatun kardemummavoin kanssa.
Vatkattu kardemummavoi vaahterasiirapilla
Ainekset
250 g voita
½ dl vaahterasiirappia
½–1 tl vastajauhettua kardemummaa
1 tl suolaa
Valmistus:
Asenna kMix-vispilä ja roiskesuoja.
Sulata 50 g voista ja kaada se kulhoon.
Lisää siirappi, kardemumma ja suola. Sekoita.
Leikkaa loput voi pieniin paloihin. Lisää voita vähitellen ja vatkaa kuohkeaksi.
Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai kardemummaa.
Laita voi tarjoiluastiaan, ripottele päälle hieman kardemummaa ja tarjoa huoneenlämpöisenä.
)
)