)
Punakaali jouluoluella
Täytä joulupöytä lämmittävien mausteiden ja makeuden tuoksulla tämän klassisen punakaalin avulla, joka on valmistettu jouluoluen kanssa. Hitaasti haudutettu kaali muuttuu pehmeäksi, kiiltäväksi ja maukkaaksi, ja siirappi sekä etikka tasapainottavat oluen täyteläisiä sävyjä – täydellinen, värikäs lisuke, joka tuo joulutunnelmaa lautaselle.
Ainekset:
½ punakaalin pää
35 g voita
2 dl jouluolutta tai joululimua
½ dl tummaa siirappia
½ dl omenaviinietikkaa
½ tl suolaa
1 ripaus mustapippuria
Valmistusohje:
Suikaloi kaali hienoksi.
Sulata voi paistinpannulla, jossa on kansi, lisää kaali ja sekoita kunnes se on kiiltävää.
Lisää olut, siirappi, etikka ja mausteet, sekoita ja anna hautua kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes kaali on pehmeää.
Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa lisää jouluolutta tai joululimua, jos seos näyttää kuivalta.