Rabarber, rom och fänkålsdrink

Raparperia, rommia ja fenkolia sisältävä juoma

Uskalla kokeilla tätä maukasta ja värikästä raparperijuomaa jännittävällä fenkoliyhdistelmällä! Juoman yksi ainesosista on raparperisiirappi. Raparperisiirappi on täydellinen pohja juomille, mutta kokeile myös sivellä siirapilla vastaleivottuja sämpylöitä tai maustaa sillä seuraavaa teekupillista!

Tarvitset

  • 5 cl rommia

  • 3 cl raparperisiirappia

  • 25 g fenkolia

  • 2 cl limeä

  • 20 pakastemustikkaa

  • Spritea tai vastaavaa

  • Jäätä

Tee näin

  1. Hienonna fenkoli

  2. Purista limetti.

  3. Kaada fenkoli, raparperisiirappi, lime ja jää shakeriin. Ravista juomaa kylmänä.

  4. Laita pakastemustikat lasiin, siivilöi juoma ja täytä Spritellä.

Raparperisiirappi (noin 4 dl) 

Tarvitset

  • 300 g raparperia

  • 3 dl sokeria

  • mahdollisesti ½ dl vettä

Tee näin

  1. Huuhtele ja hienonna raparperi.

  2. Laita kattilaan sokerin ja veden kanssa. Hauduta, kunnes raparperi on pehmeää, noin 10 minuuttia. Sekoita välillä.

  3. Murskaa tai soseuta raparperit ja painele ne hienosilmäisen siivilän läpi, kunnes saat täysin sileää siirappia.

  4. Kaada siirappi kannuun ja anna jäähtyä.