Rabarberchutney

Raparperichutney

Mausteinen chutney, jossa raparperi antaa sekä makeutta että happamuutta ja joka sopii grilliruoalle. Chutney on myös todella mukava ”tuliaislahja”, joten käytä tilaisuutta hyväksesi ja tee tuplaerä ja anna yksi purkillinen viemisiksi!

Vinkki. Kokeile korvata curry inkiväärillä, kanelilla tai juustokuminalla.

Tarvitset (500 ml) 

  • 500 g raparperia

  • 1 punasipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 punainen chili

  • ½ dl ruskeaa sokeria

  • 2 rkl omenaviinietikkaa

  • 1 rkl curryjauhetta

  • 1 tl suolaa

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele ja leikkaa raparperi pienemmiksi paloiksi.

  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli.

  3. Poista siemenet, jos haluat miedomman chutneyn, ja hienonna chili.

  4. Laita kaikki ainekset kattilaan ja hauduta noin 30 minuuttia tai kunnes chutney sakenee. Sekoita välillä.

  5. Kaada chutney puhtaaseen, lämpimään lasipurkkiin ja anna jäähtyä. Avaamaton raparperichutney säilyy huoneenlämmössä, avattu purkki säilyy jääkaapissa jopa vuoden.