Rabarberpajglass

Raparperijäätelö

Pehmeä ja kermainen raparperijäätelö, jonka päällä on piirakkamuruja, herkullisen kesäinen versio raparperipiirakasta!

Vinkki. Mausta jäätelö kardemummalla, limetillä tai manteliliköörillä.

Jäätelö (4 annosta) 

Tarvitset

  • 300 g raparperia

  • ½ dl sokeria

  • mahdollisesti 2 rkl vettä

  • 2½ dl kermavaahtoa

  • 2 dl makeutettua kondensoitua maitoa (noin ½ tölkki)

Valmistusohjeet

  1. Valmistele jäätelökone ohjeiden mukaan.

2.      Huuhtele ja jaa raparperit pieniksi paloiksi.

3.   Laita ne kattilaan sokerin ja veden kanssa. Hauduta sekoitellen, kunnes raparperi on pehmeää. Anna jäähtyä.

1.      Vatkaa kerma kuohkeaksi ja sekoita maito joukkoon.

5.   Lisää puolet raparperisoseesta ja sekoita tasaiseksi.

4.      Kaada jäätelöseos jäätelökoneeseen.

7.   Lisää loput raparperisoseesta ja käytä konetta, kunnes jäätelö on kermaista. Kaada jäätelö astiaan ja laita pakastimeen muutamaksi tunniksi.

Kuorrutus

Tarvitset

  • 30 g pehmeää voita

  • ½ dl kaurahiutaleita

  • ½ dl sokeria

  • ½ dl jauhoja

Valmistusohjeet

  1. Sekoita pehmennetty voi kauran, sokerin ja jauhojen kanssa murumaiseksi.

  2. Kuumenna kuiva paistinpannu ja paahda muruja, kunnes ne ovat saaneet väriä. Anna jäähtyä.

  3. Jaa jäätelö kulhoihin ja ripottele päälle muruja.