Rabarbercurd

Raparperitahna

Makea ja kirpeä raparperitahna sopii erinomaisesti leivonnaisten maustamiseen ja kuorruttamiseen, mutta sitä voi käyttää myös paahtoleivän päälle levitteenä.

Vinkki! Mausta tahna vaniljalla, kardemummalla tai mustapippurilla.

Tarvitset (noin 350 ml) 

  • 300 g raparperia

  • ½ dl vettä

  • 1½ dl tomusokeria

  • 1 kananmuna

  • 25 g voita

Tee näin

  1. Huuhtele ja leikkaa raparperi pieniksi paloiksi.

  2. Laita ne kattilaan veden ja sokerin kanssa. Keitä, kunnes raparperi on pehmeää, 15–20 minuuttia. Ota pois liedeltä.

  3. Soseuta raparperi tasaiseksi. Jos haluat vielä sileämpää, voit myös siirtää soseen hienosilmäisen siivilän läpi. Kaada raparperisose takaisin kattilaan.

  4. Lisää kananmunat ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee, noin 5 minuuttia. Sen ei pitäisi antaa kiehua.

  5. Nosta kattila liedeltä ja lisää voi sekoittaen, kunnes voi sulaa.

  6. Kaada tahna puhtaaseen, lämpimään lasipurkkiin ja anna jäähtyä. Raparperitahna säilyy jääkaapissa 1-2 viikkoa, ja sen voi myös pakastaa.

Raparperitahna – Resepti | KitchenOne