Ravioli med spenat och ricotta

Raviolit pinaatilla ja ricottalla

4

annosta

Tämä resepti todistaa, että vähemmän on enemmän. Se on ruoka, jota voi valmistaa ja tarjota yhä uudelleen ja uudelleen. Ja se on helppo tehdä! Kun lisäät salvian kattilaan samalla kun ruskistat voita, saat täydellisen yhdistelmän aromaattista salviaa ja pähkinäistä, ruskeaa, nestemäistä kultaa voin muodossa.

Tarvitset:

  • 3 kananmunaa

  • 250 g tipo 00 -jauhoja

  • 50 g durumvehnäjauhoja

  • 50 g ricottaa

  • 100 g babypinaattia

  • 1 keltuainen

  • ½ valkosipulinkynsi

  • Muskottipähkinää

  • 15 g raastettua Parmigiano Reggianoa

  • Suolaa ja pippuria

  • 100 g voita

  • 20 salvianlehteä

  • 25 g pinjansiemeniä

  • 2 kourallista pinaattia

  • Parmigiano Reggianoa viimeistelyyn

Valmistusohjeet:

Pastataikina:
Sekoita kananmunat ja jauhot. Vaivaa taikinaksi ja anna levätä noin puoli tuntia. Kauli taikina ohueksi (pastakoneessa tasolle 5 tai 6).

Täyte:
Blanssaa babypinaatti nopeasti ja purista kaikki neste pois. Hienonna pinaatti melko pieneksi. Sekoita yhteen ricotta, keltuainen ja raastettu juusto. Mausta hienonnetulla valkosipulilla ja ripauksella muskottipähkinää – molemmat ovat voimakkaita, joten ole varovainen. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Raviolien täyttäminen:
Aseta teelusikallinen täytettä pastalevyn päälle muutaman sentin välein. Käytä halutessasi muottia mittaamiseen, jotta raviolit mahtuvat sopivasti. Sivele hieman vettä täytteen ympärille, jotta taikinalevyt tarttuvat paremmin toisiinsa. Aseta toinen taikinalevy päälle ja paina tiiviisti täytteen ympäriltä, jotta ilma poistuu. Leikkaa raviolit ja anna niiden kuivahtaa hieman ennen keittämistä. Keitä 2–3 minuuttia.

Salviavoi ja tarjoilu:
Sulata voi pienessä kattilassa salvianlehtien kanssa. Ruskista voi – salvia antaa makua ja muuttuu ihanan rapeaksi. Paahda pinjansiemeniä voissa noin minuutti, jotta ne saavat paahteisen maun. Blanssaa pinaatti ja sekoita hieman ruskistettua voita sen joukkoon.

Tarjoilu:
Nosta raviolit lautaselle pinaatin kanssa. Lisää päälle ruskistettua voita, pinjansiemeniä ja rapeaa salviaa. Viimeistele hienolla raastetulla Parmigiano Reggianolla.