
Raviolit pinaatilla ja ricottalla
4
annosta
Tämä resepti todistaa, että vähemmän on enemmän. Se on ruoka, jota voi valmistaa ja tarjota yhä uudelleen ja uudelleen. Ja se on helppo tehdä! Kun lisäät salvian kattilaan samalla kun ruskistat voita, saat täydellisen yhdistelmän aromaattista salviaa ja pähkinäistä, ruskeaa, nestemäistä kultaa voin muodossa.
Tarvitset:
3 kananmunaa
250 g tipo 00 -jauhoja
50 g durumvehnäjauhoja
50 g ricottaa
100 g babypinaattia
1 keltuainen
½ valkosipulinkynsi
Muskottipähkinää
15 g raastettua Parmigiano Reggianoa
Suolaa ja pippuria
100 g voita
20 salvianlehteä
25 g pinjansiemeniä
2 kourallista pinaattia
Parmigiano Reggianoa viimeistelyyn
Valmistusohjeet:
Pastataikina:
Sekoita kananmunat ja jauhot. Vaivaa taikinaksi ja anna levätä noin puoli tuntia. Kauli taikina ohueksi (pastakoneessa tasolle 5 tai 6).
Täyte:
Blanssaa babypinaatti nopeasti ja purista kaikki neste pois. Hienonna pinaatti melko pieneksi. Sekoita yhteen ricotta, keltuainen ja raastettu juusto. Mausta hienonnetulla valkosipulilla ja ripauksella muskottipähkinää – molemmat ovat voimakkaita, joten ole varovainen. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
Raviolien täyttäminen:
Aseta teelusikallinen täytettä pastalevyn päälle muutaman sentin välein. Käytä halutessasi muottia mittaamiseen, jotta raviolit mahtuvat sopivasti. Sivele hieman vettä täytteen ympärille, jotta taikinalevyt tarttuvat paremmin toisiinsa. Aseta toinen taikinalevy päälle ja paina tiiviisti täytteen ympäriltä, jotta ilma poistuu. Leikkaa raviolit ja anna niiden kuivahtaa hieman ennen keittämistä. Keitä 2–3 minuuttia.
Salviavoi ja tarjoilu:
Sulata voi pienessä kattilassa salvianlehtien kanssa. Ruskista voi – salvia antaa makua ja muuttuu ihanan rapeaksi. Paahda pinjansiemeniä voissa noin minuutti, jotta ne saavat paahteisen maun. Blanssaa pinaatti ja sekoita hieman ruskistettua voita sen joukkoon.
Tarjoilu:
Nosta raviolit lautaselle pinaatin kanssa. Lisää päälle ruskistettua voita, pinjansiemeniä ja rapeaa salviaa. Viimeistele hienolla raastetulla Parmigiano Reggianolla.