Rostbiff med enkel bearnaisesås och vårprimörer

Rostbiff med enkel bearnaisesås och vårprimörer

4

portioner

Från Thomas Alcayagas "Trerättersmiddag med sous vide"

Du behöver

Rostbiff

  • 800 g Rostbiff av innelår (oxe)

  • 25 g smör

  • 3 stjälkar rosmarin

  • 4 vitlöksklyftor

  • Salt och peppar

Bearnaise (den superlätta)

  • 4 äggulor

  • 2 msk äppelcidervinäger

  • 350 g klarat smör (du kan också strunta i att klara smöret och bara lägga i det)

  • 15 kvistar dragon

  • Färskmalen peppar

Morötter

  • 1 bunt små morötter med topp

  • 25 g smör

  • 1 vitlöksklyfta

  • 2 msk äppelcidervinäger

  • 5 kvistar timjan

Servera med potatis och en grön sallad

Gör så här

Rostbiff

  1. Fyll innerlåret med smör, rosmarin, salt, peppar och vitlök.

  2. Sous vide 2,5 timmar på 53 grader. Ta ut köttet ur förpackningen och torka. Krydda med extra salt och peppar. Bryn den i en varm panna med olja och smör. Låt vila i 10 minuter innan du skär upp.

Bearnaise (den superlätta)

  1. Lägg äggulor, ättika, smör och dragon i en vakuumpåse. Spara dragonbladen till senare. Stäng påsen och kör i sous vide i 30 minuter på 60 grader.

  2. Häll innehållet i en blender eller koppla in stavmixern. Plocka bort dragonstjälkarna. Mixa till enhetlig konsistent. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite citronsaft. Vänd i de finhackade dragonbladen.

Morötter

  1. Blanda alla ingredienser tillsammans med lite salt och peppar. Tillaga i 45 minuter på 80 grader. Ta ut morötterna och stek dem lätt i en panna. Detta görs smidigast samtidigt som du bryner köttet.

Anrättning: Servera kött, bearnaise och morötter tillsammans med potatis (eventuellt ugnsstekta) och en grön sallad.