)
Rostbiff med enkel bearnaisesås och vårprimörer
4
portioner
Från Thomas Alcayagas "Trerättersmiddag med sous vide"
Du behöver
Rostbiff
800 g Rostbiff av innelår (oxe)
25 g smör
3 stjälkar rosmarin
4 vitlöksklyftor
Salt och peppar
Bearnaise (den superlätta)
4 äggulor
2 msk äppelcidervinäger
350 g klarat smör (du kan också strunta i att klara smöret och bara lägga i det)
15 kvistar dragon
Färskmalen peppar
Morötter
1 bunt små morötter med topp
25 g smör
1 vitlöksklyfta
2 msk äppelcidervinäger
5 kvistar timjan
Servera med potatis och en grön sallad
Gör så här
Rostbiff
Fyll innerlåret med smör, rosmarin, salt, peppar och vitlök.
Sous vide 2,5 timmar på 53 grader. Ta ut köttet ur förpackningen och torka. Krydda med extra salt och peppar. Bryn den i en varm panna med olja och smör. Låt vila i 10 minuter innan du skär upp.
Bearnaise (den superlätta)
Lägg äggulor, ättika, smör och dragon i en vakuumpåse. Spara dragonbladen till senare. Stäng påsen och kör i sous vide i 30 minuter på 60 grader.
Häll innehållet i en blender eller koppla in stavmixern. Plocka bort dragonstjälkarna. Mixa till enhetlig konsistent. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite citronsaft. Vänd i de finhackade dragonbladen.
Morötter
Blanda alla ingredienser tillsammans med lite salt och peppar. Tillaga i 45 minuter på 80 grader. Ta ut morötterna och stek dem lätt i en panna. Detta görs smidigast samtidigt som du bryner köttet.
Anrättning: Servera kött, bearnaise och morötter tillsammans med potatis (eventuellt ugnsstekta) och en grön sallad.