)
Ruijanpallas-tartar
12
annosta
Yhdessä omenan, ruusukvittenin, kermaviilin, käsin vatkatun siianmädin, ruohosipulin ja koivunöljyn kanssa.
Ainekset:
3 × 200 g kampelafileetä
1 dl ruusukvittenimehua
5 dl kermaviiliä (valuta kahvisuodattimen läpi jääkaapissa jo edellisenä päivänä)
120 g hienonnettua ruohosipulia
5 kpl banaanisipulia (shallot)
1 dl maissitärkkelystä (Maizena)
2 rkl hienoksi jauhettua merisuolaa
2 rkl koivunöljyä
Lehdet punaisesta niittyhappamasta tai oksalikseen koristeeksi
Valmistusohjeet:
Kuivaa kampelafileet kevyesti suolalla ja aseta ne leivinpaperin päälle lautaselle jääkaappiin ilman muovia 4–5 tunniksi. Tämä saa kalan hieman kutistumaan ja tuo hyvän perustason suolaisuutta.
Hienonna banaanisipulit ohuiksi suikaleiksi ja sekoita ne maissitärkkelyksen kanssa kulhossa. Frittaa sitten öljyssä 150 °C:ssa, kunnes kullanruskeita ja rapeita. Valuta talouspaperin päällä ja laita sivuun.
Ota kala jääkaapista ja leikkaa 1 × 1 cm kuutioiksi.
Sekoita ruusukvittenimehu, suola, hienonnettu ruohosipuli ja koivunöljy.
Nosta kalakuutiot marinadista lautasen keskelle ja kaada päälle lusikallinen marinadia.
Ripottele päälle friteeratut sipulisuikaleet.
Lisää päälle lusikallinen valutettua kermaviiliä.
Lopuksi annostele käsin vatkattua siianmätiä teelusikalla tartarin päälle ja ripottele hieman lisää hienonnettua ruohosipulia.
Koristele halutessasi muutamilla happamilla lehdillä ja tarjoile!