
Sienirisotto keltavahverolla, vaalealla orakkaalla ja punakeltaisella torvisienellä
4
annosta
Tarvitset
200 g tuoreita sieniä: keltavahveroita, vaaleita orakkaita ja punakeltaisia torvisieniä
1 keltasipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
2 rkl rypsiöljyä
3 dl carnaroli- tai arborioriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 litra kanalientä
2 dl raastettua Västerbotten-juustoa (tai muuta voimakasta kypsytettyä juustoa)
Tryffeliöljyä
Sormisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Tarjoiluun
300 g savustettua pekonia
50 g sieniä, mielellään keltavahveroita koristeluun
Valmistus
Puhdista sienet ja paloittele ne, jos ne ovat suuria.
Kiehauta vesi ja lisää kanalientä (liemikuutio tai fondi).
Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista kuumalla pannulla, kunnes se on rapeaa.
Paista koristeeksi tulevat sienet pekonin rasvassa kauniin värisiksi ja laita sivuun.
Kuullota varsinaiset sienet, sipuli ja valkosipuli öljyssä kattilassa, kunnes sipuli on pehmeää ja neste haihtunut.
Lisää riisi ja kuullota muutama minuutti sekoittaen.
Kaada joukkoon viini ja anna kiehua, kunnes neste on imeytynyt.
Lisää kuumaa kanalientä vähän kerrallaan jatkuvasti sekoittaen, aina kun neste on imeytynyt.
Risotto on valmis, kun riisi on pehmeää mutta säilyttää vielä pienen purutuntuman.
Sekoita juustoraaste risottoon. Mausta tryffeliöljyllä, suolalla ja pippurilla.
Viimeistele risotto rapealla pekonilla, paistetuilla sienillä, kruunutillin öljyllä ja tillillä.
Emilian vinkki: Jos haluat tuhdimman annoksen, tarjoa risoton kanssa hirvenlihaa! Valitse aina hyvälaatuinen liha – paistan hirveä noin 54 asteeseen, jolloin siitä tulee kauniin punertavaa. Muista antaa lihan vetäytyä noin 5 minuuttia paiston jälkeen.