)
Smashed burger kotitekoisilla sämpylöillä
8
Annosta
Smashed burger on enemmän kuin pelkkä ateria – se on elämys. Tässä jaamme parhaimman reseptimme täydelliseen pihviin!
Tarvitset
Hampurilaiset
800 g jauhelihaa
neutraalia öljyä
suolaa
mustapippuria
8 viipaletta juustoa, esim. emmental
Hampurilaissämpylät
12,5 g hiivaa (1/4 pakettia)
5 dl vettä
50 g voita
1 tl sokeria
1 tl suolaa
10–12 dl erikoisvehnäjauhoja
Voiteluun:
1 kananmuna
25 g voita
Valmistusohjeet
Hampurilaiset
Jaa jauheliha kahdeksaan osaan, noin 100 g/kpl, ja muotoile kevyesti löysiksi palloiksi.
Kuumenna paistinpannu ja lisää hieman öljyä.
Aseta yksi jauhelihapallo pannulle ja paina litteäksi esimerkiksi painolla tai lastalla.
Pidä paino paikallaan, kunnes pihvin reunat alkavat irrota pannusta.
Poista paino, käännä pihvi. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla ja lisää päälle juustoviipale.
Valmista toinen pihvi samalla tavalla ja aseta ensimmäisen päälle. Tarjoile valitsemiesi lisukkeiden kanssa.
Hampurilaissämpylät
Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään.
Liuota hiiva kylmään veteen.
Lisää sokeri, voi, suola ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa mutta hieman tahmeaa – lisää jauhoja tarvittaessa.
Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, noin 2 tuntia.
Peitä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kymmeneen yhtä suureen osaan (noin 100 g/kpl). Muotoile sileiksi sämpylöiksi ja aseta pellille väljästi.
Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 2 tuntia.
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Voitele sämpylät huolellisesti vatkatulla kananmunalla.
Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat saaneet kauniin värin.
Voitele sulatetulla voilla ja anna jäähtyä ritilällä.