
Suklaafondantti
4
Portioner
Tarvitset
- 100 g tummaa suklaata 
- 80 g voita 
- 3 munaa 
- ½ dl fariinisokeria 
- 2 rkl vehnäjauhoja 
- 1 hyppysellinen suolaa 
- Voita vuokien voiteluun 
- 50 g vadelmia 
- 2 tl tomusokeria 
- Minttua 
Valmistusohjeet
- Hienonna suklaa ja sulata se voin kanssa. Anna jäähtyä hieman. 
- Voitele neljä ramekinia tai muuta pientä uuninkestävää vuokaa voilla. 
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
- Lisää suklaaseos vähitellen ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. 
- Siivilöi joukkoon jauhot ja suola, ja sekoita sileäksi. 
- Jaa taikina vuokiin, täytä enintään 2/3. 
- Kaada 1½ dl vettä multicookerin pohjalle. 
- Aseta ritilä matalalle tasolle ja laita vuoat sen päälle. 
- Aseta multicookeri Leivonta-ohjelmalle 6–8 minuutiksi vuokien koosta riippuen. 
- Fondanttien tulee olla pinnalta kypsiä, mutta keskeltä vielä pehmeitä. 
- Anna jäähtyä hetki, sirottele tomusokeria ja tarjoa vadelmien ja mintun kanssa.