Chokladfondant

Suklaafondantti

4

Portioner

Tarvitset

  • 100 g tummaa suklaata

  • 80 g voita

  • 3 munaa

  • ½ dl fariinisokeria

  • 2 rkl vehnäjauhoja

  • 1 hyppysellinen suolaa

  • Voita vuokien voiteluun

  • 50 g vadelmia

  • 2 tl tomusokeria

  • Minttua

Valmistusohjeet

  1. Hienonna suklaa ja sulata se voin kanssa. Anna jäähtyä hieman.

  2. Voitele neljä ramekinia tai muuta pientä uuninkestävää vuokaa voilla.

  3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

  4. Lisää suklaaseos vähitellen ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.

  5. Siivilöi joukkoon jauhot ja suola, ja sekoita sileäksi.

  6. Jaa taikina vuokiin, täytä enintään 2/3.

  7. Kaada 1½ dl vettä multicookerin pohjalle.

  8. Aseta ritilä matalalle tasolle ja laita vuoat sen päälle.

  9. Aseta multicookeri Leivonta-ohjelmalle 6–8 minuutiksi vuokien koosta riippuen.

  10. Fondanttien tulee olla pinnalta kypsiä, mutta keskeltä vielä pehmeitä.

  11. Anna jäähtyä hetki, sirottele tomusokeria ja tarjoa vadelmien ja mintun kanssa.