)
Syreeni– ja raparperisorbetti
6
annosta
Tarvitset
225 g vettä
225 g sokeria
100 g raparperia
50 g syreeninkukkia
25 g glukoosisiirappia
3 g agar-agaria
1 sitruuna (viipaloituna)
Valmistusohje
Kiehauta vesi, sokeri, agar agar, raparperi ja glukoosisiirappi kattilassa. Keitä 2 minuuttia.
Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä 50–60 asteeseen.
Lisää syreeninkukat ja viipaloitu sitruuna. Peitä kannella ja anna hautua 10 minuuttia.
Siivilöi seos hienon siivilän läpi kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Valmista sorbetti KitchenAid-jäätelökoneessa tasaiseksi (n. 30–40 minuuttia).
Tarjoile sorbetti heti, lorauta päälle hieman kuohuviiniä ja koristele syreenikukinnolla.