Tabbouleh

Tabbouleh

4

annosta

Tämä salaatti sopii useimpiin arabialaisiin aterioihin, mutta myös esimerkiksi grilliruoan tai minkä tahansa buffetpöydän lisäkkeeksi. Runsas annos persiljaa ja minttua antaa sille luonteen ja raikkauden.

Tarvitset

  • 1 dl hienoksi murskattua bulgurvehnää

  • 4 isoa tomaattia

  • 4 salottisipulia

  • 3 dl hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa

  • 3 dl hienonnettua tuoretta minttua

  • 2 rkl kanelia

  • 2 rkl jauhettua maustepippuria

  • 1/2 tl vastajauhettua mustapippuria

  • 2 sitruunaa, tuorepuristettu mehu

  • 4–5 rkl oliiviöljyä

  • 2 tl sormisuolaa

  • 1 dl granaattiomenan siemeniä

Tee näin

  1. Liota bulguria kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.

  2. Kuutioi tomaatit hienoksi. Leikkaa salottisipuli suikaleiksi.

  3. Huuhtele bulgur juoksevalla vedellä ja anna valua hyvin.

  4. Laita bulgursuureen kulhoon ja lisää tomaatit, salottisipuli, persilja, minttu, mausteet, sitruunamehu, öljy ja suola. Sekoita varovasti.

  5. Lisää granaattiomenan siemenet juuri ennen tarjoilua ja maista, haluatko lisätä suolaa ja pippuria.