)
Turskanselkä sitruunapastan ja hunajapaistettujen vihreiden papujen kera
4
Annosta
Tarvitset
Sitruunapasta:
300 g pastankuoria
6–7 dl kasvislientä
10 g voita
1 salottisipuli
75 g parmesaania
¾ dl kermaa
1 sitruuna (kuori ja 1 rkl mehua)
Suolaa ja mustapippuria
Turska:
4–6 turskafileetä
Tuoretta timjamia
Suolaa ja pippuria
Hunajapaistetut vihreät pavut:
250 g vihreitä papuja (haricots verts)
2 rkl oliiviöljyä tai voita
1 valkosipulinkynsi
1 rkl hunajaa
Suolaa ja mustapippuria
Valmistusohjeet
Sitruunapasta:
Raasta sitruunan kuori ja purista 1 rkl mehua.
Hienonna sipuli ja kuullota pehmeäksi voissa Sauté-toiminnolla.
Kaada joukkoon 6 dl lientä ja käynnistä Pasta-ohjelma. Kun liemi kiehuu, lisää pasta ja aseta ajaksi 8 minuuttia.
Sekoita välillä ja lisää vettä tai jatka aikaa tarvittaessa.
Lisää kerma, sitruunankuori, mehu ja parmesaani. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.
Turska:
Aseta ritilä korkealle pastan yläpuolelle.
Laita turskafileet ritilälle, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää timjamia päälle.
Sulje kansi ja käynnistä Crisp & Steam -ohjelma.
Kypsennä 5–10 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.
Hunajapaistetut vihreät pavut:
Puhdista tuoreet pavut ja kiehauta niitä kevyesti suolatussa vedessä noin 2 minuuttia.
Hienonna valkosipuli.
Aseta multicookeri Sauté-toiminnolle.
Lisää öljy ja valkosipuli, kuumenna automaattisella sekoituksella.
Lisää pavut ja mausta suolalla ja pippurilla.
Paista keskilämmöllä 2–3 minuuttia, kunnes pavut saavat väriä.
Valuta päälle hunajaa.