Torskrygg med citronpasta och honungsstekta haricots verts

Turskanselkä sitruunapastan ja hunajapaistettujen vihreiden papujen kera

4

Annosta

Tarvitset

Sitruunapasta:

  • 300 g pastankuoria

  • 6–7 dl kasvislientä

  • 10 g voita

  • 1 salottisipuli

  • 75 g parmesaania

  • ¾ dl kermaa

  • 1 sitruuna (kuori ja 1 rkl mehua)

  • Suolaa ja mustapippuria

Turska:

  • 4–6 turskafileetä

  • Tuoretta timjamia

  • Suolaa ja pippuria

Hunajapaistetut vihreät pavut:

  • 250 g vihreitä papuja (haricots verts)

  • 2 rkl oliiviöljyä tai voita

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 rkl hunajaa

  • Suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

Sitruunapasta:

  1. Raasta sitruunan kuori ja purista 1 rkl mehua.

  2. Hienonna sipuli ja kuullota pehmeäksi voissa Sauté-toiminnolla.

  3. Kaada joukkoon 6 dl lientä ja käynnistä Pasta-ohjelma. Kun liemi kiehuu, lisää pasta ja aseta ajaksi 8 minuuttia.

  4. Sekoita välillä ja lisää vettä tai jatka aikaa tarvittaessa.

  5. Lisää kerma, sitruunankuori, mehu ja parmesaani. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

Turska:

  1. Aseta ritilä korkealle pastan yläpuolelle.

  2. Laita turskafileet ritilälle, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää timjamia päälle.

  3. Sulje kansi ja käynnistä Crisp & Steam -ohjelma.

  4. Kypsennä 5–10 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.

Hunajapaistetut vihreät pavut:

  1. Puhdista tuoreet pavut ja kiehauta niitä kevyesti suolatussa vedessä noin 2 minuuttia.

  2. Hienonna valkosipuli.

  3. Aseta multicookeri Sauté-toiminnolle.

  4. Lisää öljy ja valkosipuli, kuumenna automaattisella sekoituksella.

  5. Lisää pavut ja mausta suolalla ja pippurilla.

  6. Paista keskilämmöllä 2–3 minuuttia, kunnes pavut saavat väriä.

  7. Valuta päälle hunajaa.