
Turskanselkä sitruunapastan ja hunajapaistettujen vihreiden papujen kera
4
Annosta
Tarvitset
Sitruunapasta:
- 300 g pastankuoria 
- 6–7 dl kasvislientä 
- 10 g voita 
- 1 salottisipuli 
- 75 g parmesaania 
- ¾ dl kermaa 
- 1 sitruuna (kuori ja 1 rkl mehua) 
- Suolaa ja mustapippuria 
Turska:
- 4–6 turskafileetä 
- Tuoretta timjamia 
- Suolaa ja pippuria 
Hunajapaistetut vihreät pavut:
- 250 g vihreitä papuja (haricots verts) 
- 2 rkl oliiviöljyä tai voita 
- 1 valkosipulinkynsi 
- 1 rkl hunajaa 
- Suolaa ja mustapippuria 
Valmistusohjeet
Sitruunapasta:
- Raasta sitruunan kuori ja purista 1 rkl mehua. 
- Hienonna sipuli ja kuullota pehmeäksi voissa Sauté-toiminnolla. 
- Kaada joukkoon 6 dl lientä ja käynnistä Pasta-ohjelma. Kun liemi kiehuu, lisää pasta ja aseta ajaksi 8 minuuttia. 
- Sekoita välillä ja lisää vettä tai jatka aikaa tarvittaessa. 
- Lisää kerma, sitruunankuori, mehu ja parmesaani. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. 
Turska:
- Aseta ritilä korkealle pastan yläpuolelle. 
- Laita turskafileet ritilälle, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää timjamia päälle. 
- Sulje kansi ja käynnistä Crisp & Steam -ohjelma. 
- Kypsennä 5–10 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. 
Hunajapaistetut vihreät pavut:
- Puhdista tuoreet pavut ja kiehauta niitä kevyesti suolatussa vedessä noin 2 minuuttia. 
- Hienonna valkosipuli. 
- Aseta multicookeri Sauté-toiminnolle. 
- Lisää öljy ja valkosipuli, kuumenna automaattisella sekoituksella. 
- Lisää pavut ja mausta suolalla ja pippurilla. 
- Paista keskilämmöllä 2–3 minuuttia, kunnes pavut saavat väriä. 
- Valuta päälle hunajaa.