)
Vadelmapiirakka
8
palaa
Täydellinen yhdistelmä: rapea pohja, kirpeät vadelmat ja pehmeä mascarponekerma. Tämä piirakka on yhtä hyvännäköinen kuin -makuinen – tarjoa kesäpäivän päätteeksi tai kahvin kaverina.
Ainekset:
Pohja:
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1–2 rkl vettä
Täyte:
500 g pakastevadelmia
1½ dl sokeria
3½ rkl maissitärkkelystä
Topping:
250 g mascarponejuustoa
½ dl tomusokeria
1 rkl vaahterasiirappia
(halutessa tuoreita vadelmia ja tomusokeria koristeluun)
Valmistusohje:
Pohja:
Valmistele noin 22 cm piirakkavuoka.
Nypi voi ja jauhot muruksi. Lisää vesi ja painele taikina yhteen.
Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja nosta vuokaan. Painele tasaisesti pohjalle ja reunoille. Laita kylmään.
Kuumenna uuni 175 asteeseen ja aseta ritilä hieman keskikohdan alapuolelle.
Täyte:
Sekoita sokeri ja maissitärkkelys kulhossa. Lisää vadelmat ja sekoita huolellisesti.
Kaada täyte piirakkapohjalle.
Paista noin 50 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin värisiä ja täyte kuplii. Suojaa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.
Anna piirakan jäähtyä kokonaan vuoassaan.
Topping:
Vatkaa mascarpone, tomusokeri ja vaahterasiirappi tasaiseksi. Levitä kylmän piirakan päälle.
Koristele tuoreilla vadelmilla ja halutessasi tomusokerilla. Tarjoa!